Βελισσαρίου: Είναι καιρός και το Επιμελητήριο μας να διεκδικήσει δυναμικά οδικό δίκτυο για Χαλκίδα-Κύμη- Κάρυστος

Ο Αναστάσιος Βελισσαρίου απαντώντας σε επιστολή του Επιμελητηρίου Ευβοίας σχετικά με τη σημερινή επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές αναφέρει τα εξής: Θα ήθελα δυστυχώς αυτή τη δύσκολη στιγμή για τον τόπο μας, να υποστηρίξω τα ακόλουθα:
 1. Η Νότια-ανατολική Εύβοια σε ότι αφορά στο οδικό της δίκτυο είναι πραγματικά αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο. Σε κάθε θεομηνία είτε θρηνούμε θύματα, είτε πάλι βιώνουμε σημαντικές καταστροφές σε σπίτια, και περιουσίες συμπατριωτών μας. Το συγκεκριμένο δίκτυο φαντάζει τριτοκοσιμή υποδομή σε όλο του το μήκος από την ΧΑΛΚΙΔΑ μέχρι την ΚΥΜΗ, αλλά και την ΚΑΡΥΣΤΟ.
 2. Όλοι μιλάμε για το ιστορικό λιμάνι της Κύμης, για τη μεγάλη συμβολή του στη τουριστική, εμπορική ανάπτυξη, ακόμη και στην αμυντική του σημασία, αλλά δυστυχώς κάθε φορά που κάποια βαρέα οχήματα αποφασίζουν να ταξιδέψουν από και προς συγκεκριμένα νησιά μέσω του λιμανιού μας το μετανιώνουν πικρά, λόγω του προβληματικού οδικού δικτύου.
 3. Όλοι προσδοκούμε την ανάπτυξη της Καρυστίας μέχρι την ΚΑΡΥΣΤΟ αλλά η πρόσβαση είναι προβληματική.
 4. Όλοι μιλάνε υπερήφανοι για το μεγάλο ευεργέτη Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, αδυνατούν όμως να επισκεφθούν τη γενέτειρά του ΚΥΜΗ, λόγω της δύσκολης προσβασιμότητας.
 5. Κάθε φορά που συμβαίνει θεομηνία ή κατολίσθηση εδαφών το οδικό δίκτυο αποκόπτεται με αποτέλεσμα δεκάδες χωριά να μένουν χωρίς καν να μπορούν να ικανοποιηθούν βασικές ιατρικές ανάγκες.
 6. Το δίκτυο αυτό εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό και τη ΣΚΥΡΟ μας οι κάτοικοι της οποίας βιώνουν και αυτοί όσα προαναφέρθηκαν.
  Είναι καιρός το επιμελητήριο μας να μπει και αυτό δυναμικά στην διεκδίκηση ενός οδικού δικτύου ΧΑΛΚΙΔΑ-ΚΥΜΗ-ΚΑΡΥΣΤΟ, αντάξιο των προσδοκιών, της καρτερικότητας, αλλά και της καλοσύνης των πολιτών της πολύπαθης Καρυστίας.
  Δυστυχώς στην Πατρίδα η πείρα διδάσκει ότι “πρέπει να παθαίνουμε κάτι κακό για να μαθαίνουμε”
  Αυτή η επιστολή όσο δυσβάσταχτο και αν είναι οφείλει να κλείσει με τα θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων της θεομηνίας.
   
  Τιμώντας όλους αλλά ιδιαίτερα και ξεχωριστά έναν – έναν όσους χάθηκαν
   
  Αναστάσιος Βελισσαρίου
  Περιφερειακός Σύμβουλος
  Πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας