Κροατικά ΜΜΕ: «Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ φυγάδευσε Κροάτη χούλιγκαν από τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κροατικά ΜΜΕ: «Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ φυγάδευσε Κροάτη χούλιγκαν από τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια»

Κροατικό μέσο αποκάλυψε πως εμπλέκεται η διοίκηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στα επεισόδια που έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη.

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη σχετικά με την εμπλοκή της διοίκησης της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην επίθεση των χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, προχώρησε το κροατικό περιοδικό Nacional.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη διοίκηση του συλλόγου, φέρεται να φοβόντουσαν ότι τον τελευταίο ενάμιση μήνα θα αποκαλυπτόταν ότι στην πτήση επιστροφής της ομάδας από την Αθήνα στο Ζάγκρεμπ στις 9 Αυγούστου, μετά την αναβολή του αγώνα με την ΑΕΚ, υπήρχε ένας «άγνωστος επιβάτης».

Το ρεπορτάζ των Κροατών

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ: «64 μέλη της αποστολής της Ντιναμό ταξίδεψαν στην Ελλάδα και 65 επέστρεψαν από την Αθήνα. Ο επιπλέον επιβάτης ήταν μέλος των Bad Blue Boys, οι οποίοι συμμετείχαν στα βίαια επεισόδια. Μετά τις μαζικές συλλήψεις, δραπέτευσε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η αποστολή της Ντιναμό, του δόθηκε ο ρουχισμός της ομάδας και επιβιβάστηκε στην πτήση, επιστρέφοντας στο Ζάγκρεμπ».

Αυτός ο επιπλέον επιβάτης ήταν ο Dino Kordic, γιος του Zeljko Kordic, υπαλλήλου του συλλόγου και μέλους της αποστολής της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο Zeljko Kordic φέρεται να τηλεφώνησε στην πρόεδρο της ομάδας, Vlatka Peras, στην Αθήνα και εκείνη έστειλε δύο άτομα να τον ανασύρουν από το σημείο που βρισκόταν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Zeljko Kordic επιβεβαίωσε όλες αυτές τις λεπτομέρειες στην αστυνομία κατά την κατάθεσή του.

Κρύφτηκε πίσω από θάμνο

Όταν η ελληνική αστυνομία συνέλαβε τους χούλιγκαν, ο Dino Kordic κρύφτηκε πίσω από έναν θάμνο και τηλεφώνησε στον πατέρα του. «Το νεαρό αγόρι φώναξε τον πατέρα του και εκείνος τηλεφώνησε αμέσως στον Vlatka Peras και ζήτησε βοήθεια. Εκείνη έστειλε τον διευθυντή του γηπέδου, Miljenko Sakoman, και τον υπεύθυνο ταξιδιών της ομάδας, Bruno Markovits, να παραλάβουν το αγόρι με ταξί. Τον βρήκαν εντελώς τρομοκρατημένο, τον πήγαν στο ξενοδοχείο και τον έκρυψαν από την αστυνομία. Το πρωί, τον έντυσαν με τα ρούχα της ομάδας της Dinamo και πέταξαν μαζί πίσω στο Ζάγκρεμπ», δήλωσε πηγή στο περιοδικό Nacional.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr