ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαρίνος: «Πρώτη φορά στην Ελλάδα διεθνείς αγώνες με θεατές κατά τη διάρκεια της Πανδημίας – Αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα»

Τι αναφέρει ο Ευβοιώτης γιατρός της Κολυμβητικής ομοσπονδίας
Μαρίνος: «Πρώτη φορά στην Ελλάδα διεθνείς αγώνες με θεατές κατά τη διάρκεια της Πανδημίας – Αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα»

Ένα τεράστιο έργο καλούνται να υπηρετήσουν οι διοργανωτές του women’s world league super final που πραγματοποιείται στην Αθήνα και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 19 Ιουνίου.

Αναφερόμαστε στους υπεύθυνους που καλούνται να εφαρμόσουν όλα τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα προκειμένου να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα σε μία διοργάνωση παγκοσμίου επιπέδου, η πρώτη διεθνής διοργάνωση στην Ελλάδα εν καιρώ πανδημίας, με την παρουσία μάλιστα στις εξέδρες 300 φιλάθλων.

Ο γιατρός των αγώνων και της Κολυμβητικής ομοσπονδίας, ο κύριος Γιώργος Μαρίνος, αναφέρεται στο δύσκολο αυτό εγχείρημα και τονίζει στο γραφείο τύπου της διοργάνωσης τα κάτωθι:

«Είναι η πρώτη φορά που διεξάγονται διεθνείς αγώνες στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Για να γίνουν οι αγώνες αυτοί χωρίς κανένα πρόβλημα έπρεπε να εφαρμόσουμε τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα της παγκόσμιας ομοσπονδίας αλλά και τις δικές μας οδηγίες από τον Εθνικό οργανισμό δημόσιας υγείας (ΕΟΔΥ)».

«Το πρώτο βήμα ήταν ότι έπρεπε να διασφαλίσουμε την πλήρη κάλυψη των αναγκών της διοργάνωσης. Όποιος προσέρχεται στον αγωνιστικό χώρο, για οποιονδήποτε λόγο, πρέπει να έχει υποβληθεί σε δύο μοριακά τεστ, ενώ καθημερινά υποβάλλεται σε ράπιντ τεστ για να διασφαλιστεί η πλήρη απομόνωση των αθλητών για την μετάδοση του κορονοϊού»

«Επίσης το δεύτερο πλάνο ήταν η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών για την διαμονή των αθλητών στα ξενοδοχεία. Και εκεί τηρούνται στο έπακρο τα υγειονομικά πρωτόκολλα με αντίστοιχα τεστ. Η δυσκολία για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων κάτω από αυτές συνθήκες ήταν μεγάλη. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μία διοργάνωση παγκοσμίου επιπέδου με 200 άτομα που εργάζονται και στηρίζουν την οργανωτική επιτυχία των αγώνων. Είναι επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά πραγματοποιούνται στην Ελλάδα Αγώνες με θεατές. Μεγάλη χαρά που το πετύχαμε και το σχεδιάσαμε σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία αθλητισμού και τον ΕΟΔΥ. Τριακόσιοι φίλαθλοι μπορούν, με την βοήθεια ταξιθετών, να παρακολουθήσουν με ασφάλεια τους αγώνες».

«Οι δύο πρώτες ημέρες της διοργάνωσης κύλησαν ομαλά και υπάρχει πλήρη ικανοποίηση από τους εκπροσώπους της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Όλα αυτά με την στήριξη της διοίκησης της ΚΟΕ και της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων. Φυσικά προετοιμαζόμαστε για το απρόοπτο, που μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή. Προσπαθούμε τέλος να μη χαλαρώσουν τα μέτρα μέχρι την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ