ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο πρόεδρος του Ν.Ο.Α. για τις επιτυχίες του ομίλου-Τι αναφέρει για τις αθλητικές επιδόσεις του προέδρου του ΟΛΝΕ

Ο πρόεδρος του Ν.Ο.Α. για τις επιτυχίες του ομίλου-Τι αναφέρει για τις αθλητικές επιδόσεις του προέδρου του ΟΛΝΕ
Ο πρόεδρος του Ν.Ο.Αλιβερίου Προκόπης Αλέξης με ανάρτησή του στο facebook κάνει μια σύντομη αναδρομή στις μεγάλες επιτυχίες του ομίλου παράλληλα όμως μιλά για τις αγωνιστικές επιδόσεις στην κολύμβηση του σημερινού προέδρου του ΟΛΝΕ, Σπύρου Γεροντίτη. Δείτε τι αναφέρει ΧΑΝΙΑ 5 με 9 Σεπτεμβρίου 1984, η τελευταία συμμετοχή του Ν.Ο.ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ σε Πανεπαρχειακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης, από […]

Ο πρόεδρος του Ν.Ο.Αλιβερίου Προκόπης Αλέξης με ανάρτησή του στο facebook κάνει μια σύντομη αναδρομή στις μεγάλες επιτυχίες του ομίλου παράλληλα όμως μιλά για τις αγωνιστικές επιδόσεις στην κολύμβηση του σημερινού προέδρου του ΟΛΝΕ, Σπύρου Γεροντίτη.

Δείτε τι αναφέρει

ΧΑΝΙΑ 5 με 9 Σεπτεμβρίου 1984, η τελευταία συμμετοχή του Ν.Ο.ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ σε Πανεπαρχειακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης, από την επόμενη χρονιά 1985 έως και σήμερα ο ΝΟΑ συμμετέχει ανελλιπώς στο Παμπεριφερειακό Πρωτάθλημα Συλλόγων που προετοιμάζονται στην Θάλασσα.
Στο εν λόγω πρωτάθλημα λοιπόν στα Χανιά συμμετείχαν (31) ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα και όχι μόνο σύλλογοι Θάλασσας αλλά και πισίνας, όπως καταλαβαίνεται, ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και ίσως δυσανάλογος για τους συλλόγους θάλασσας.
Ο Ν.Ο.Αλιβερίου κατέλαβε την 11η θέση, ενώ τα μετάλλια τότε δεν ήταν σε αφθονία όπως στις μέρες μας, ανέβαινες πολύ δύσκολα στο Βάθρο του νικητή, συνολικά ο ΝΟΑ κατέκτησε 4 ατομικά μετάλλια και ένα ομαδικό.

Τα ατομικά μετάλλια έχουν ως εξής:
2η θέση στα 100μ. πεταλούδα γυναικών από την Σταυρούλα ΚΕΧΡΗ(Βίλυ), 3ές θέσεις κατέλαβαν οι Ελένη ΝΙΝΟΥ στα 200μ. ύπτιο κοριτσιών Α’, η Χρυσάνθη ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ στα 100μ. πεταλούδα κοριτσιών Β’, και ο Δημήτρης ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ στα 200μ. Μ.Ατομική αγοριών Δ’. Επίσης την 2η θέση στο ομαδικό των αγοριών Α’ στα 4Χ100 Ελεύθερο με τους Χριστόφορο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ, Χρήστο ΜΠΗΛΙΟ, Ιωάννη ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗ και Κων/νο ΜΗΤΡΟΠΑΠΑ, μάλιστα στην 1η Θέση ήταν ο έτερος Ευβοϊκός σύλλογος της Εύβοιας ο Ν.Ο.ΧΑΛΚΙΔΑΣ.

-Στα παραλειπόμενα λοιπόν αυτού του πρωταθλήματος να αναφέρω ότι σε αυτό συμμετείχε με το Ν.Ο.ΧΑΝΙΩΝ και η σπουδαία κολυμβήτρια Τόνια Μαχαίρα, Μέλος της εθνικής ομάδας κολύμβησης από το 1984-2004 με ανάλογες συμμετοχές σε Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς αγώνες, μάλιστα η Τόνια έχει τις περισσότερες συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για την Ελληνική κολύμβηση, συνολικά (7) φορές, ενώ ανώτατη επίτευξη είναι η συμμετοχή της στον ημιτελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα και του Σύδνεϋ.
Η κολυμβήτρια του ΝΟΑ η οποία αγωνίστηκε μαζί της ήταν, η Σταυρούλα ΚΕΧΡΗ στα 200μ. ελεύθερο γυναικών, φυσκά πρώτη η Τόνια Μαχαίρα με 4η την Σταυρούλα (Βίλυ) και 3η θέση η κολυμβήτρια του ΑΚΟ.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ Διονυσία ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, με προσφορά και στον δικό μας σύλλογο (ΝΟΑ). Στα 400μ. ελεύθερο οι θέσεις δεν αλλάζουν απλά η Διονυσία θα βρεθεί στην 5η θέση.

-Το δεύτερο παραλειπόμενο του πανεπαρχιακού είναι η συμμετοχή του Ν.Ο.ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ο σύλλογος της Εύβοιας την εποχή εκείνει ήταν από τους καλύτερους επαρχιακούς συλλόγους στην Ελλάδα, μάλιστα στα Χανιά διεκδικούσε την 1η θέση στο πρωτάθλημα, άλλωστε η 3η θέση που κατέλαβε το αποδεικνύει.

Ψάχνωντας στα δημοσιεύματα της εποχής, έπεσα πάνω σε ένα το οποίο ανέλυε τους λόγους που ο ΝΟ.ΧΑΛΚΙΔΑΣ δεν τα κατάφερε, ανάμεσα στους λόγους έχει και τον τραυματισμό του κολυμβητή Σπύρου ΓΕΡΟΝΤΙΤΗ.
Ο Σπύρος ήταν ανάμεσα στους αθλητές του ΝΟΧ που ξεχώριζαν την εποχή εκείνη και βέβαια από αυτούς που έδιναν νίκες και βαθμούς στον σύλλογο, κολυμβητής εξίσου καλός και στα (4) στυλ, ενώ κολυμπούσε αποστάσεις 200μ.-400μ. ελύθερο.
Αυτό που με εντυπωσίασε σε αυτό που διάβασα ήταν ότι, ταξίδεψε αεροπορικώς και παρόλο που ήταν τραυματισμένος αγωνίστηκε, χωρίς βέβαια εκ των πραγμάτων να προσφέρει αυτά που θα ήθελε, πράγματι συγκινητικό το γεγονός που αναφέρει το δημοσιεύμα. Για την ιστορία ο Σπύρος κατέλαβε την 6η θέση στα 200μ.(2’21″02) και την 4η θέση στα 400μ.(4’55″36) ελεύθερο, την πρώτη θέση στα 400μ. την κατέλαβε ο συναθλητής του στο ΝΟΧ (Πολίτης Δ.)
Ο Σπύρος ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ προσφάτως ανέλαβε και την Προεδρία του ΟΛΝΕ Α.Ε. επ’ ευκαιρία να ευχηθώ και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, η ποιότητα του χαρακτήρος και τα προσόντα του είναι αδιαμφησβήτητα!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr