ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες – Τόκιο 2020: Ξεκινούν οι αγώνες την εποχή της πανδημίας

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και με ένα χρόνο καθυστέρηση ξεκινούν και η ελληνική αποστολή των 83 αθλητών ξεκινάει την προσπάθειά της για την κατάκτηση των μεταλλίων!
Ολυμπιακοί Αγώνες – Τόκιο 2020: Ξεκινούν οι αγώνες την εποχή της πανδημίας

Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες που διεξάγονται στο Τόκιο, έρχονται για να γεμίσουν το καλοκαίρι των ανθρώπων σε όλο κόσμο, με δραστηριότητες και ψυχαγωγία, αν και λίγο καθυστερημένα. Για αρκετούς, οι πρώτοι Αγώνες στην ιστορία, που διεξάγονται σε μονοψήφιο έτος, φέρουν μαζί τους μια «κακοδαιμονία», σαφώς εξαιτίας του κορονοϊού.

Τα αυστηρά μέτρα της Covid-19, δεν θα επιτρέψουν κόσμο στις εξέδρες των σταδίων της Ιαπωνικής πρωτεύουσας, ενώ και οι αθλητές, πέραν των ωρών που αγωνίζονται ή προπονούνται, πρέπει να τηρούν πλήρως τα μέτρα κατά της πανδημίας και να αποφύγουν την οποιαδήποτε… οικειότητα μεταξύ τους.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η 32 Ολυμπιάδα θα διεξαχθεί κανονικά και η ΕΡΤ έχει προγραμματίσει να μεταδώσει πάνω από 600 ώρες προγράμματος, από την Τελετή έναρξης στις 23 Ιουλίου, μέχρι και την Τελετή λήξης στις 8 Αυγούστου.

Ακολουθεί ένας “μίνι” οδηγός για αθλητές και αγωνίσματα που δεν θα πρέπει να χάσετε, όπως και σημαντικές πληροφορίες που θα πρέπει να έχετε στο σημειωματάριο σας κατά τη διάρκεια παρακολούθησης των αγωνισμάτων.

Πριν, όμως φτάσουμε ως εκεί, δείτε μερικές εντυπωσιακές εικόνες από την εξέλιξη των εργασιών για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πρώτα, από όλα το πρόγραμμα των αγωνισμάτων. Και φυσικά ως πρωτοαναφερόμενος, δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον «βασιλιά» των Ολυμπιακών, τον στίβο.

Με συνολικά 46 αγωνίσματα (24 για τους άνδρες, 22 για τις γυναίκες), ο στίβος έχει την «μερίδα του λέοντος» στο τηλεοπτικό πρόγραμμα. Απασχολεί το μεγαλύτερο ποσοστό από τους 11.000+ αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Αγώνες και ανέκαθεν αποτελούσε την νούμερο ένα επιλογή στους δέκτες κάθε σαλονιού.

Τα αγωνίσματα του στίβου θα χωριστούν σε δέκα ημέρες και παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα από τους προκριματικούς γύρους κάθε αγωνίσματος, μέχρι και τους τελικούς.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ