ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανέτοιμη η Στερεά Ελλάδα για το… αγώνισμα των θεών- Το evima.gr στο Ράλλυ Ακρόπολις 2022

Το Ράλλυ Ακρόπολις είναι ένας από τους παλαιότερους και σημαντικότερους αγώνες αυτοκινήτου. Φυσικά το evima.gr δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται εκεί.
Πανέτοιμη η Στερεά Ελλάδα για το… αγώνισμα των θεών- Το evima.gr στο Ράλλυ Ακρόπολις 2022

Με μεγάλο ενθουσιασμό και ανυπομονησία περίμενε το κοινό της Ελλάδας το Ράλλυ Ακρόπολις, το  μεγάλο αθλητικό γεγονός για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό γνωστό και ως… Ράλλυ των θεών.

Φυσικά το το evima.gr δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται εκεί.

Το Ράλλυ Ακρόπολις είναι ένας από τους παλαιότερους και σημαντικότερους αγώνες αυτοκινήτου.

Ξεκίνησε να διοργανώνεται από την ΕΛΠΑ το 1951 και πλέον αποτελεί μέρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC). Θεωρείται από τα πιο απαιτητικά και ανταγωνιστικά Ράλλυ του πρωταθλήματος.

Το 1951, από μια ιδέα μιας ομάδας οδηγών και με την βοήθεια της Shell διοργανώθηκε ένας αγώνας 1.923 χιλιομέτρων. Ένα από τα ιδρυτικά μέλη του, ως πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινήτου και Περιηγήσεων (ΕΛΠΑ), υπήρξε ο παράγοντας του Παναθηναϊκού, Απόστολος Νικολαΐδης.

Ο αγώνας ξεκίνησε από την Αθήνα και πέρασε κατά σειρά από τις πόλεις Τρίπολη, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Θεσσαλονίκη με τον τερματισμό να γίνεται στην Αθήνα. Την επόμενη χρονιά (1952) η ΕΛΠΑ αναλαμβάνει την διοργάνωση του αγώνα και το 1953 ο αγώνας γίνεται διεθνής. Το 1960 ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στους αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Από το 1973 συμπεριλαμβάνεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Επίσης περιλαμβάνεται στα πανελλήνια πρωταθλήματα και κύπελλα κλάσεων, στο κύπελλο της FIA για αυτοκίνητα παραγωγής και στο παγκόσμιο κύπελλο για κατασκευαστές αυτοκινήτων τουρισμού.

Νεότερα χρόνια 

Το 2005 κέντρο του αγώνα ήταν η Λαμία. Μια υπερειδική διαδρομή έλαβε μέρος στο Ολυμπιακό Στάδιο με μεγάλη επιτυχία. Εκείνη την χρονιά, το ράλλυ Ακρόπολις ψηφίστηκε ως το καλύτερο ράλλυ για το 2005. Το 2006 το κέντρο του αγώνα μεταφέρθηκε στην Αθήνα και στα γύρω βουνά.

Το σέρβις παρκ (service park) ήταν στον χώρο του Ολυμπιακού σταδίου Αθηνών. Αυτή την χρονιά έγιναν δύο υπερειδικές στο Ολυμπιακό στάδιο, μια φορά την πρώτη μέρα του αγώνα και μια την τελευταία. Το 2007 το κέντρο του αγώνα ήταν και πάλι η Αθήνα.

Το 2007 υπήρξαν 3 υπερειδικές, οι οποίες έλαβαν χώρα στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο. To 2009 το ράλλυ διεξήχθη στο Λουτράκι Κορινθίας και νικητής αναδείχθηκε ο Φινλανδός Μίκο Χίρβονεν στις 14 Ιουνίου.

Το 2011 ο διάσημος και πιο σκληρός αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος επανήλθε στο αγωνιστικό καλεντάρι της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Το 2011 το κέντρο του αγώνα ήταν το Λουτράκι, και οι ειδικές διαδρομές επεκτάθηκαν στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Κορινθία και την Αργολίδα. Ο αγώνας ξεκίνησε στις 16 Ιουνίου κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως των Αθηνών, με την τελετή έναρξης και έληξε στις 19 Ιουνίου.

Το 2012 το ράλλυ ακρόπολις ξεκίνησε στις 24 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο με κέντρο του αγώνα στο Λουτράκι, ακόμα το 2012 προστέθηκαν μερικές νέες ειδικές διαδρομές. Η τελετή λήξης έγινε στις 27 Μαΐου στο Club Hotel Casino Loutraki και νικητής αναδείχθηκε ο Σεμπαστιάν Λεμπ.

To 2013 ήταν η τελευταία χρονιά που το ράλλυ προσμετρούσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς λόγω οικονομικών δυσχερειών και μη εξόφλησης των οφειλών προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, αποκλείστηκε από το καλεντάρι των αγώνων του Πρωταθλήματος. Νικητής το 2013 αναδείχθηκε ο Φινλανδός Γιάρι – Μάττι Λάτβαλα.

Από το 2014 ο αγώνας προσμετρά στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, με το κέντρο του αγώνα να επιστρέφει στα εδάφη της Φθιώτιδας το 2016, όπου νικητής αναδείχθηκε ο νεαρός Ραλφ Σιρμάσις, προκαλώντας έκπληξη στους οπαδούς του αγώνα και αφήνοντας εκτός ανταγωνισμού τα μεγάλα φαβορί.Το 2021 επανήλθε στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ αντικαθιστώντας το Ράλλυ της Χιλής το οποίο ακυρώθηκε καθώς η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα με την πανδημία του Ίου sars-cov-2.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εν όψει της διεξαγωγής του ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Στερεά Eλλάδα

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν περιοχές των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας κατά το χρονικό διάστημα από την Πέμπτη 08-09-2022 έως την Κυριακή 11-09-2022

Παρακαλούνται οι οδηγοί και πεζοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων, να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, εν όψει της επικείμενης διεξαγωγής του ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022, έχουν αναλάβει και οργανώσει ευρεία δέσμη μέτρων, με γνώμονα την ομαλή, ασφαλή και απρόσκοπτη πραγματοποίηση της διοργάνωσης.

Για τον λόγο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα από την Πέμπτη 08-09-2022 έως την Κυριακή 11-09-2022, τόσο στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου φιλοξενείται το Service Park του ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022, όσο και στις περιοχές όπου θα διεξαχθούν οι ειδικές διαδρομές, θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Πιο αναλυτικά απαγορεύεται η στάση, στάθμευση και κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και η κυκλοφορία πεζών, ανά Νομό και ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, ως ακολούθως:

Νομός Φθιώτιδας

Πέμπτη 08-09-2022

Έξωθεν της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, επί της οδού Φιλίας και ειδικότερα στο τμήμα από την συμβολή αυτής με την οδό Αγράφων, έως την συμβολή της με την οδό Ταϋγέτου, κατά τις ώρες 06:00 έως 13:30.

Στην διαδρομή SHAKEDOWN, πλησίον της Τοπικής Κοινότητας Λυγαριάς, μήκους 3,620 χλμ, κατά τις ώρες 06:00 έως 12:00.

Παρασκευή 09-09-2022 Έξωθεν της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, επί της οδού Φιλίας και ειδικότερα στο τμήμα από την συμβολή αυτής με την οδό Αγράφων, έως την συμβολή της με την οδό Ταϋγέτου, κατά τις ώρες 19:00 έως 01:00.

Σάββατο 10-09-2022

Έξωθεν της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, επί της οδού Φιλίας και ειδικότερα στο τμήμα από την συμβολή αυτής με την οδό Αγράφων, έως την συμβολή της με την οδό Ταϋγέτου, κατά τις ώρες 07:00 έως 20:30.
Στην χωμάτινη οδό Πύργου Υπάτης – Μαρμάρων Σπερχειάδας, μήκους 33,200 χλμ (Ειδική Διαδρομή 8 και 11 «ΠΥΡΓΟΣ»), κατά τις ώρες 05:30 έως 17:30.
Στην χωμάτινη οδό έξωθεν της Τοπικής Κοινότητας Περιβολίου Σπερχειάδας έως Χανιά της Τοπικής Κοινότητας Καμπιών, μήκους 17,42 χλμ (Ειδική Διαδρομή 9 και 12 «ΠΕΡΙΒΟΛΙ»), κατά τις ώρες 06:35 έως 18:35.
Στην χωμάτινη οδό από Χάνι Ζαχαράκη έως Τοπική Κοινότητα Παλαιάς Γιαννιτσούς, μήκους 23,370 χλμ (Ειδική Διαδρομή 10 και 13 «ΤΑΡΖΑΝ»), κατά τις ώρες 08:10 έως 20:10.
Από Πύργο μέχρι αφετηρία Ειδικής Διαδρομής (μήκους 1,5 χλμ).
Από τερματισμό Ειδικής Διαδρομής ΠΥΡΓΟΥ έως Μάρμαρα (μήκους 2 χλμ).
Από τερματισμό Ειδικής Διαδρομής ΤΑΡΖΑΝ έως γήπεδο Παλιάς Γιαννιτσούς (μήκους 500 μ).
Στο Τμήμα οδού διαφυγής Ροβολιαρίου, από διασταύρωση με Ειδική Διαδρομή ΤΑΡΖΑΝ, έως χώρο πάρκινγκ (μήκους 300 μ).

Κυριακή 11-09-2022

Έξωθεν της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, επί της οδού Φιλίας και ειδικότερα στο τμήμα από την συμβολή αυτής με την οδό Γεννηματά, έως την συμβολή της με την οδό Ταϋγέτου, κατά τις ώρες 06:30 έως 17:00.

Στην χωμάτινη οδό Ελευθεροχωρίου – Μενδενίτσας, μήκους 16,900 χλμ (Ειδική Διαδρομή 14 και 16 «ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ»), κατά τις ώρες 06:00 έως 16:30.

Στην χωμάτινη οδό Ελάτειας – Ρεγκινίου, μήκους 11,260 χλμ (Ειδική Διαδρομή 15 «ΕΛΑΤΕΙΑ – ΡΕΓΓΙΝΙ»), κατά τις ώρες 07:10 έως 13:10.

Από Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας, έως Νεκροταφείο Μενδενίτσας.

Από Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας προς επαρχιακή οδό Ανάβρας – Μενδενίτσας, μέσω της κάθετης οδού που αποτελεί απλή διέλευση αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Νομός Βοιωτίας

Παρασκευή 09-09-2022

Ειδική Διαδρομή 5 «Δάφνη», κατά τις ώρες 10:00 έως 16:30.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:

Από έξοδο χωριού Δάφνης, διασταύρωση χωμάτινης οδού με Επαρχιακό δρόμο Δάφνης – Πύλης, δεξιά προς χωματόδρομο και ακολούθως προς το αιολικό πάρκο της περιοχής έως το οροπέδιο και στη συνέχεια δεξιά από τη Μονή Προφήτη Ηλία, όπου και ο τερματισμός της Ειδικής Διαδρομής.

Επίσης σε απλή διαδρομή για 4 χλμ. έως την έξοδο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας – Θηβών, όπου απαγορεύεται η αντίθετη κίνηση παντός οχήματος προς την πορεία τους.

Ειδική Διαδρομή 6 «Λιβαδειά», κατά τις ώρες 12:00 έως 18:30.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:

Από είσοδο Τοπικής Κοινότητας Ευαγγελίστριας και Κεντρικές Οδούς Ευαγγελίστριας, προς ”Μούσες” – χωμάτινη οδό – εκκίνηση Ειδικής Διαδρομής.

Ειδική Διαδρομή: χωμάτινη οδός για 6 χλμ και στη συνέχεια αριστερά παλιά νταμάρια Αγίας Τριάδας. Επιπλέον για άλλα 6 χλμ έως τον ασφάλτινο δρόμο της Επαρχιακής Οδού Αγίας Τριάδας – Αγίας Άννης και είσοδος αριστερά σε χωματόδρομο για άλλα 10 χλμ.

Από είσοδο Τοπικής Κοινότητας Κορώνειας (χωμάτινο υπαίθριο parking), Κεντρική Οδός Κορώνειας προς Ειδική Διαδρομή (Ριγανιά) (έξοδος ασθενοφόρων).

Επαρχιακή Οδός Αγίας Τριάδας – Αγίας Άννης, λόγω διασταύρωσης της Επαρχιακής Οδού με Ειδική Διαδρομή (έξοδος ασθενοφόρων).

Από κατασκηνώσεις ”Παλιομηλιά” έως χωριό Ελικώνας (έξοδος ασθενοφόρων).

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: προ τον κατασκηνώσεων ”Παλιομηλιά” του χωριού Ελικώνας.

Νομός Φωκίδας

Παρασκευή 09-09-2022

Εκκίνηση Μαρίνα Ιτέας Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Μεταμορφώσεως, από παραλιακή οδό μέχρι έξοδο πόλεως Ιτέας (διασταύρωση με Νέα Εθνική Οδό Ιτέας – Αντιρρίου).

Ειδική Διαδρομή 7 «Βωξίτες», κατά τις ώρες 14:47 έως 20:47.

Από Γεφυροπλάστιγγα είσοδος Βωξίτες προς διασταύρωση οδού Αργομοίρας – Καρουτών – τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Άμφισσας – Λιδορικίου – χωματόδρομο περιοχή «Αργομοίρας» προς δασικό Χωριό – διασταύρωση Καρουτών – Προσήλιο, έως τον ασφάλτινο δρόμο Άμφισσας – Προσήλιου, όπου βρίσκεται και ο τερματισμός της Ειδικής Διαδρομής.

Μετά το τέλος της Ειδικής Διαδρομής τα αυτοκίνητα στρίβουν αριστερά και μέσω Προσηλίου – Βίνιανης, κατευθύνονται προς 51η χ/θ Θερμοπυλών – Αντιρρίου και στρίβουν αριστερά προς Λαμία, περνώντας περιφερειακά την Γραβιά.

Εναλλακτικά δρομολόγια κίνησης οχημάτων αναφορικά με την διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Άμφισσας – Λιδορικίου και Λιδορικίου – Άμφισσας:

Η κίνηση των οχημάτων από Άμφισσα προς Αγία Ευθυμία – Βουνιχώρα – Μαλανδρίνο – Λιδορίκι, θα πραγματοποιείται μέσω της Νέας Εθνικής Οδού Άμφισσας – Αντιρρίου – Ιτέα – διασταύρωση Τριταίας – δεξιά προς Τριταία – Αγία Ευθυμία.

Η κίνηση των οχημάτων από Λιδορίκι προς Μαλανδρίνο – Βουνιχώρα – Αγία Ευθυμία, θα πραγματοποιείται μέσω Τριταίας – Νέα Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιτέας – Ιτέα – Άμφισσα.

Η κίνηση των οχημάτων από Λιδορίκι προς Μαλανδρίνο, ως δεύτερο εναλλακτικό δρομολόγιο, θα πραγματοποιείται από διασταύρωση Πεντεορίων προς Γαλαξίδι – Νέα Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιτέας – Ιτέα – Άμφισσα.

Νομός Ευρυτανίας

Σάββατο 10-09-2022

Προσωρινή Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά τις ώρες 08:00 έως 20:00, ως ακολούθως:
κατά διαστήματα και σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων, στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Φουρνάς – Καρδίτσας, από την 37η χ/θ (διασταύρωση Φουρνάς) έως την 46η χ/θ.
Συνεχώς καθ’ όλο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα από την 47η χ/θ έως και την 48η χ/θ της ανωτέρω Επαρχιακής Οδού (θέση «Ζαχαράκι» εκκίνηση Ειδικής Διαδρομής).

Κατά το χρονικό διάστημα των ανωτέρω ρυθμίσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τον Νομό Καρδίτσας, θα διεξάγεται μέσω των κάτωθι παρακαμπτηρίων οδών:

Καρπενησίου – Φουρνάς – Κλειστού – Νεράιδας και Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου και Επαρχιακής Οδού Μακρακώμης – Ξυνιάδας Φθιώτιδας.

Σημειώνεται ότι κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλους τους δασικούς και χωμάτινους δρόμους, στα σημεία που διασταυρώνονται με τις Ειδικές Διαδρομές.

Παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο των ανωτέρω περιοχών, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και γενικότερα των Αστυνομικών.

«Πανέτοιμοι ξανά στην αφετηρία του Ράλλυ των Θεών» λέει ο Σπανός

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2022, το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο service park της Λαμίας και ακολούθως συμμετείχε στην εντυπωσιακή εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, που έλαβε χώρα στο ειδικά διαμορφωμένο ΟΑΚΑ για την διεξαγωγή της υπερειδικής διαδρομής.

Για να… πέσει η καρό σημαία και να ξεχυθούν στα βουνά τα -υβριδικά πλέον- αγωνιστικά του WRC, χρειάστηκαν μήνες προετοιμασίας για τη σωστή διαμόρφωση των 8 ειδικών διαδρομών, συνολικού μήκους 150 χλμ, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, για τις ανάγκες του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διέθεσε 15 χωματουργικά μηχανήματα, όπως και συνεργεία εργατών για τις απαραίτητες κλαδοκοπές.

Έτσι, προετοιμάστηκαν εγκαίρως, με τη συνδρομή βεβαίως και των Δήμων, οι ειδικές διαδρομές: «Δάφνη» που διασχίζει τη Βοιωτία σε μήκος 8,5 χλμ., «Λιβαδειά» μήκους 21,03 χλμ., «Βωξίτες» μήκους 21,97 χλμ., «Πύργος» 33,20 χλμ., «Περιβόλι» 17,42 χλμ., «Ταρζάν» 23,37 χλμ., «Ελευθεροχώρι» 16,90 χλμ., «Ελάτεια – Ρεγκίνι» 11,26 χλμ.

Επισημαίνεται, ότι οι ειδικές διαδρομές διαμορφώθηκαν με τις ιδιαίτερα αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας της FIA. Οριοθετήθηκαν επίσης “ζώνες θεατών”, που σηματοδοτούνται με πλέγματα ή κορδέλες. Με προειδοποιητικές πινακίδες έχουν επισημανθεί και οι “απαγορευμένες θέσεις θεατών” στην εξωτερική πλευρά στροφών και σε άλλα επικίνδυνα σημεία.

Μετά την εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Η καρό σημαία του Ράλλυ των Θεών έπεσε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, με την υπερειδική στο ΟΑΚΑ, που μας έδειξε τι θα απολαύσουμε τις επόμενες ημέρες στις σκληροτράχηλες ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας. Για άλλη μια χρονιά , η καρδιά του Ράλλυ Ακρόπολις χτυπά στη Λαμία και αιμοδοτεί περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με χειροπιαστά αποτελέσματα, από την οικονομική τόνωση, αλλά κυρίως από τη διεθνή προβολή του τόπου μας. Για να φτάσουμε εδώ, προηγήθηκαν μήνες σκληρής δουλειάς, ώστε να διαμορφωθούν κατάλληλα οι ειδικές μας διαδρομές συνολικού μήκους 150 χιλιομέτρων περίπου! Πανέτοιμοι ξανά, στεκόμαστε στην αφετηρία του Ράλλυ των Θεών και καλούμε κάθε Στερεοελλαδίτη, κάθε φίλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού να μην μείνει απλός θεατής. Να απολαύσει τις ειδικές διαδρομές με ασφάλεια και με σεβασμό στο περιβάλλον. Να ζήσει την εμπειρία ως περήφανο μέλος μιας επιτυχημένης διοργάνωσης, ώστε να εδραιωθεί η χώρα μας και ειδικά η Στερεά Ελλάδα στο καλεντάρι του WRC».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ