Σκύρος: Ένα κατάλευκο υπόσκαφο εκκλησάκι στην θέση Πουριά (εικόνες)
ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Σκύρος: Ένα κατάλευκο υπόσκαφο εκκλησάκι στην θέση Πουριά (εικόνες)

Ένα κατάλευκο υπόσκαφο εκκλησάκι στην θέση Πουριά μετά τα Γυρίσματα. Ο εντυπωσιακός βράχος πάνω στον οποίο είναι σκαμμένο το εκκλησάκι βρίσκεται στην θέση όπου υπήρχαν τα αρχαία λατομία πωρόλιθου. Κοντά στον Άγιο Νικόλαο υπάρχουν και άλλα εκκλησάκια, όπως αυτό της Αγίας Παρασκευής και του Άγιου Ερμόλαου. 

Σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, το σκαλισμένο μέσα σε βράχο. Με το που θα φτάσετε στο σημείο θα δείτε το μεγάλο βράχο να υψώνεται από το έδαφος ενώ το κατάλευκο εκκλησάκι ξεχωρίζει στο τοπίο.
Το εσωτερικό του ναού είναι λιτό και απέριττο με όμορφη αγιογράφηση, ενώ η καταγάλανη πόρτα του έρχεται σε όμορφη αντίθεση με τη λευκότητα του ναού και την επιβλητικότητα των βράχων.
Κοντά στον Άγιο Νικόλαο υπάρχουν και άλλα εκκλησάκια, όπως αυτό της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Ερμόλαου. Ο Άγιος Ερμόλαος βρίσκεται στο μικρό νησάκι ακριβώς απέναντι από το εκκλησάκι του αγίου Νικολάου και τα χωρίζει μια στενή λουρίδα θάλασσας.

Πριν 200 χρόνια με τον όρο  µαύρη πανώλη ή µαύρος θάνατος υπήρχε θανατηφόρα πανδημία όπως και σήμερα η οποία ήταν από τις πλέον καταστροφικές στην παγκόσμια ιστορία. Ο συνολικός ανθρώπινος απολογισμός της, υπολογίζεται σε 100 έως 200 εκατομμύρια νεκρούς στην Ευρώπη, στην Ασία και στη βόρεια Αφρική. Μάλιστα εκτιμάται ότι μείωσε τότε τον παγκόσμιο πληθυσμό από 450 εκατομμύρια σε 350 – 375 εκατομμύρια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την εποχή εκείνη έστελνα ασθενείς με “πανώλη” στο νησί που βρισκόταν απέναντι από τα Πουριά στην Σκύρο.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr