«Δαμόκλειος σπάθη» το ενεργειακό για την Γερμανία: Σενάρια black out και capital controls
ΔΙΕΘΝΗ

«Δαμόκλειος σπάθη» το ενεργειακό για την Γερμανία: Σενάρια black out και capital controls

Αν και οι γερμανικές αρχές έχουν δημοσίως υποτιμήσει την πιθανότητα διακοπής ρεύματος, οι συζητήσεις δείχνουν πόσο σοβαρά λαμβάνουν την απειλή

Εντατικά εργάζονται στην Γερμανία για να εξαφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια σε περίπτωση μπλακ άουτ, δηλώνουν τέσσερις εκπρόσωποι των γερμανικών αρχών.

Σύμφωνα με το Reuters, η γερμανική Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να ρίξει επιπλέον δισεκατομμύρια ευρώ στην αγορά για να αντιμετωπίσει την αύξηση της ζήτησης, και παράλληλα έχει στη «φαρέτρα» πιθανά όρια στις αναλήψεις μετρητών από τις τράπεζες.

Αξιωματούχοι και τράπεζες εξετάζουν επίσης τη διανομή, συζητώντας, για παράδειγμα, την πρόσβαση σε καύσιμα προτεραιότητας για μεταφορείς μετρητών, είπαν άλλοι, σχολιάζοντας τις προετοιμασίες που επιταχύνθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες αφότου η Ρωσία περιόρισε τις προμήθειες φυσικού αερίου.

Οι συζητήσεις σχεδιασμού περιλαμβάνουν την κεντρική τράπεζα, τη ρυθμιστική αρχή της χρηματοπιστωτικής αγοράς BaFin και πολλές ενώσεις του χρηματοπιστωτικού κλάδου, είπαν οι άνθρωποι, ορισμένοι από τους οποίους μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας για σχέδια που είναι ιδιωτικά και σε ροή.

Αν και οι γερμανικές αρχές έχουν δημοσίως υποτιμήσει την πιθανότητα διακοπής ρεύματος, οι συζητήσεις δείχνουν πόσο σοβαρά λαμβάνουν την απειλή και πώς αγωνίζονται να προετοιμαστούν για πιθανές διακοπές ρεύματος που προκαλούνται από το αυξανόμενο κόστος ενέργειας ή ακόμη και από δολιοφθορές.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

Tartis campaign
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ