ΔΙΕΘΝΗ

Έγινε και αυτό: Ο Ερντογάν έστειλε μήνυμα στην Ελλάδα για την 25η Μαρτίου – Τι έγραφε η επιστολή στην ΠτΔ

Τι έγραφε η επιστολή στην ΠτΔ
Έγινε και αυτό: Ο Ερντογάν έστειλε μήνυμα στην Ελλάδα για την 25η Μαρτίου – Τι έγραφε η επιστολή στην ΠτΔ

Ανάμεσα στους ηγέτες των ξένων χωρών που απέστειλαν μηνύματα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ήταν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τι έγραψε προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Τούρκος πρόεδρος.

Εν τέλει, φαίνεται πως μόνο η Άνγκελα Μέρκελ δεν απέστειλε στην Ελλάδα μήνυμα για τα 200 χρόνια της Επανάστασης. Ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ έστειλε σχετική επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το τυπικό της υπόθεσης, αλλά η Καγκελάριος όχι. Ακόμα και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε αποστολή μηνύματος έστω και για λόγους διπλωματίας!

Ο σουλτάνος θέλησε να δείξει ανωτερότητα, αν και άπαντες γνωρίζουν το ποιόν του και τις προθέσεις του στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, πόσω μάλλον το πως αντιμετωπίζει την Ελλάδα σε κάθε ευκαιρία. Παρόλα αυτά, στην επιστολή που έστειλε προς την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Ερντογάν έκανε αναφορά στη σημασία των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών και για ακόμα μια φορά θέλησε να φορέσει το προσωπείο του «ειρηνευτή» κάνοντας λόγο για διάλογο και συνεργασία ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα.

 

«Με την ευκαιρία της Εθνικής εορτής της Ελληνικής Δημοκρατίας, απευθύνω τις ευχές μου στην Εξοχότητα σας και τον Ελληνικό λαό. Εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου για την ευημερία και την ευτυχία της Εξοχότητας σας και του Ελληνικού λαού και εύχομαι οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας να αναπτυχθούν σε κάθε τομέα μέσω του διαλόγου και της συνεργασίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος στο μήνυμά του.

Βέβαια, την ίδια ώρα μετά και το κείμενο των συμπερασμάτων που υπέγραψαν οι 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το τέλος της Συνόδου Κορυφής που έγινε την 25η Μαρτίου, ο Ερντογάν ήταν ξανά στα… κάγκελα και απειλούσε τους πάντες. Παρόλα αυτά, έστω και για το τυπικό του πράγματος έστειλε επιστολή στην Προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ…

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ