Φώκια εισέβαλε σε σπίτι και τραμπούκισε τη γάτα της οικογένειας (βίντεο)
ΔΙΕΘΝΗ

Φώκια εισέβαλε σε σπίτι και τραμπούκισε τη γάτα της οικογένειας (βίντεο)

Αναστάτωση προκάλεσε μία μικρή φώκια όταν εισέβαλε σε σπίτι οικογένειας στη Νέα Ζηλανδία

Αναστάτωση προκάλεσε μία μικρή φώκια όταν εισέβαλε σε σπίτι οικογένειας στη Νέα Ζηλανδία

Σύμφωνα με την μητέρα της οικογένειας, η νεαρή φώκια, φέρεται πως «παρενόχλησε» τη γάτα που βρισκόταν κι αυτή στο σπίτι. Μάλιστα ο απρόσμενος επισκέπτης στη συνέχεια αποφάσισε να ξεκουραστεί και… ξάπλωσε στον καναπέ, σύμφωνα με την οικογένεια.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Τζεν γύρισε από το γυμναστήριο, άνοιξε την πόρτα και βρήκε να την περιμένει «μία μικρή, γλυκιά φώκια». Η μητέρα ξύπνησε τα παιδιά , 12 και 10 ετών, για να δουν το «νέο τους κατοικίδιο», αναφέρει ο Guardian.

Η χαμένη ευκαιρία του θαλάσσιου βιολόγου

Αλλά το αστείο στην όλη υπόθεση είναι ότι ο πατέρας, Φιλ Ρος τυγχάνει να είναι θαλάσσιος βιολόγος και ήταν ο μόνος που δεν ήταν στο σπίτι την ώρα που εισέβαλε η φώκια. «Η μεγάλη πλάκα είναι πως αυτό είναι το μόνο έκτακτο περιστατικό όπου θα ήταν χρήσιμο να έχεις θαλάσσιο βιολόγο στο σπίτι» είπε χιουμοριστικά ο πατέρας. «Έχασα την ευκαιρία να λάμψω».

Τελικά η μητέρα κατάφερε να δελεάσει τη φώκια για να την ακολουθήσει στην μπροστινή πόρτα και μετά στον κήπο.

Η γάτα σοκαρισμένη ζήτησε αλλού καταφύγιο

Ειδικός εμφανίστηκε για να παραλάβει λίγο αργότερα τον Oscar, όπως ονόμασε η οικογένεια τη φώκια, και την οδήγησε στο φυσικό της περιβάλλον. Η γάτα της οικογένειας εντοπίστηκε στο διπλανό σπίτι «εμφανώς σοκαρισμένη».

Ο Phil Ross σημείωσε πως δεν είναι ασυνήθιστο για μικρές φώκιες να εξερευνούν την περιοχή αυτή την περίοδο, καθώς αρχίζουν το προσωπικό τους ταξίδι προς την ελευθερία.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr