Γιατί βάζουν κλιματιστικά στα κοτέτσια οι Κινέζοι
ΔΙΕΘΝΗ

Γιατί βάζουν κλιματιστικά στα κοτέτσια οι Κινέζοι

Αύξηση στην τιμή των αυγών έχει προκαλέσει η ιδιαίτερα αυξημένη ζέστη στην Κίνα

Αύξηση στην τιμή των αυγών έχει προκληθεί από τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται στην Κίνα, καθώς λόγω της ζέστης οι κότες γεννούν λιγότερο από το κανονικό, σύμφωνα πάντα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το καλοκαίρι στην Κίνα κύματα καύσωνα πλήττουν τη χώρα τακτικά και κυριώς το δυτικό τμήμα της αλλά και τον νότο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα τελευταία χρόνια οι καύσωνες είναι πιο ισχυροί εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, κάτι που έχει άμεσες επιπτώσεις και στην οικονομία της χώρας.

Εξαιτίας αυτού στην πόλη Χεφέι, στην ανατολική Κίνα 900 χιλιόμετρα νότια από το Πεκίνο, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο οι πτηνοτρόφοι παρατήρησαν μείωση στην παραγωγή αυγών λόγω της ζέστης.

Έτσι λοιπόν, για να δροσίσουν τις κότες, κάποιοι παραγωγοί αναγκάστηκαν να εγκαταστήσουν κλιματιστικά, όπως ανέφερε η εφημερίδα Jianghuai Morning News.

Αύξηση 30% στην τιμή των αυγών στην Κίνα

Λόγω της μείωσης στην παραγωγή τα αυγά έχουν οδηγηθεί σε αύξηση της τιμής τους σχεδόν κατά 30% στη Χεφέι, πρωτεύουσα της επαρχίας Ανουί. Αντίστοιχες αυξήσεις παρατηρήθηκαν σε πολλές επαρχίες.

Οι παρατεταμένες ακραίες θερμοκρασίες βλάπτουν την παραγωγή προϊόντων ζωικής προέλευσης, όπως τα αυγά και το γάλα, σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας.

Στη Χεφέι έχουν καταγραφεί ήδη φέτος 14 ημέρες κατά τις οποίες η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Εξάλλου πολλές πόλεις στην Κίνα καταγράφουν τις τελευταίες ημέρες θερμοκρασίες ρεκόρ και οι αρχές εξέδωσαν εκ νέου τη Δευτέρα κόκκινο συναγερμό για καύσωνα.

Ρεύμα με το δελτίο

Πολλές επαρχίες δίνουν με το δελτίο ηλεκτρική ενέργεια στους επαγγελματίες, καθώς το δίκτυο ηλεκτροδότησης δέχεται πιέσεις λόγω της αυξημένης ζήτησης και τα υδροηλεκτρικά φράγματα δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν εξαιτίας της μείωσης του επιπέδου των υδάτων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr