Η μοναξιά του Ζελένσκι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Viral η φωτογραφία του Ουκρανού προέδρου
ΔΙΕΘΝΗ

Η μοναξιά του Ζελένσκι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Viral η φωτογραφία του Ουκρανού προέδρου

Ο Ουκρανός πρόεδρος εισέπραξε μόνο ευχολόγια από τους ηγέτες σχετικά με την ένταξη της χώρας του στη Συμμαχία.

Μια φωτογραφία του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι να στέκεται παράμερα, μελαγχολικός, ενώ γύρω του οι ευρωπαίοι ηγέτες και η σύζυγός του συνομιλούν περιχαρείς, έκανε το γύρο του κόσμου, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Και πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού ο Ουκρανός πρόεδρος εισέπραξε μόνο ευχολόγια από τους ηγέτες σχετικά με την ένταξη της χώρας του στη Συμμαχία.

Ακόμη και η διατύπωση στο ανακοινωθέν, για την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, είναι ασαφής: «Υποστηρίζουμε πλήρως το δικαίωμα της Ουκρανίας να επιλέγει τις δικές της ρυθμίσεις ασφαλείας. Το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται στο ΝΑΤΟ… Η Συμμαχία θα υποστηρίξει την Ουκρανία στην πραγματοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων στην πορεία της προς τη μελλοντική ένταξη. Θα είμαστε σε θέση να απευθύνουμε πρόσκληση στην Ουκρανία για ένταξη στη Συμμαχία όταν συμφωνήσουν οι Σύμμαχοι και εκπληρωθούν οι όροι», αναφέρεται.

Ακόμη πιο περίτεχνη είναι η αναφορά για τη Ρωσία, η οποία συνιστά ουσιαστικά διπλωματικό ελιγμό: «Το ΝΑΤΟ δεν επιδιώκει αντιπαράθεση και δεν αποτελεί απειλή για τη Ρωσία… Παραμένουμε πρόθυμοι να διατηρήσουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τη Μόσχα για τη διαχείριση και τον μετριασμό των κινδύνων, την πρόληψη της κλιμάκωσης και την αύξηση της διαφάνειας. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να παρατηρούμε και να αξιολογούμε τις επιπτώσεις των πολιτικών και των ενεργειών της Ρωσίας για την ασφάλειά μας και να απαντάμε στις ρωσικές απειλές και εχθρικές ενέργειες με ενιαίο και υπεύθυνο τρόπο».

Ψυχρολουσία Ζελένσκι από τη Βρετανία

Αν και οι ηγέτες του ΝΑΤΟ αποφάσισαν να συνεχίσουν την ενίσχυση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Βρετανού Υπουργού Άμυνας, Μπεν Γουάλας. «Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι η Amazon, ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, σε ό,τι αφορά την παράδοση όπλων στην Ουκρανία» είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας δυσφορία για τα συνεχή αιτήματα του Κιέβου.

Πιο διπλωματικά εκφράστηκε ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, ο οποίος εστίασε στην ευγνωμοσύνη των Ουκρανών: «Ο πρόεδρος Ζελένσκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για όσα έχουμε κάνει σε πολλές περιπτώσεις, κυρίως στην απίστευτα συγκινητική ομιλία του στο (βρετανικό) κοινοβούλιο, νωρίτερα φέτος».

Η ανάρτηση Καφετζόπουλου

Τη συγκεκριμένη φωτογραφία με τον μοναχικό Ζελένσκι σχολίασε ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος και αναφέρει ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία «πιθανόν εκφράζει πιο αυθεντικά τη σκληρή πραγματικότητα». «Είναι βουτηγμένος μέχρι το λαιμό στο πρόβλημα», γράφει, αναφερόμενος στον Ουκρανό πρόεδρο.

Στην ανάρτησή του δίνει τίτλο «Τραλαλιλαλό» και αναφέρει: «Οι ηγέτες και το παιδί με τα χακί» ενώ σχολιάζει πως οι υπόλοιποι ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ «αλληλοσυγχαιροχαιρετούμενοι με δηλώσεις τους, πλέκουν το εγκώμιο αυτουνού που είναι βουτηγμένος μέχρι το λαιμό στο πρόβλημα».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr