Η Νέα Υόρκη «θάφτηκε» στο χιόνι – Εντυπωσιακές εικόνες
ΔΙΕΘΝΗ

Η Νέα Υόρκη «θάφτηκε» στο χιόνι – Εντυπωσιακές εικόνες

Μπάφαλο και Γουότερταουν είναι δύο από τις πόλεις που επλήγησαν σφοδρά από την κακοκαιρία, η οποία θα συνεχιστεί όλο το Σαββατοκύριακο.

Αντιμέτωπη με μια ιστορικών διαστάσεων χιονοθύελλα βρέθηκε τις προηγούμενες ώρες η δυτική και βόρεια Νέα Υόρκη, με το χιόνι να φτάνει σε ορισμένες περιοχές κοντά στα δύο μέτρα.

Η χιονοθύελλα έχει προκαλέσει ζημιές στην πόλη ενώ έχει στοιχήσει τη ζωή σε δυο ανθρώπους. Η ορατότητα σε μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου είναι σχεδόν μηδενική, καθιστώντας το ταξίδι σχεδόν αδύνατο. Παράλληλα, πολλές δεκάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπάφαλο.

Οι προειδοποιήσεις των μετεωρολόγωνείναι σε ισχύ για 6 εκατ. ανθρώπους που ζουν στις όχθες των μεγάλων λιμνών στην Πολιτεία (Ήρι και Οντάριο), στην ευρύτερη περιοχή του Μπάφαλο.

 

Yπενθυμίζεται ότι αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης ενημέρωσαν τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις όσο τα έντονα καιρικά φαινόμενα επιμένουν.

Σημειώνεται ότι το ύψος του χιονιού σε τουλάχιστον δύο περιοχές έφτασε στα δύο μέτρα.

«Στέλνουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας και υπενθυμίζουμε σε όλους ότι αυτό το χιόνι είναι πολύ βαρύ και επικίνδυνο»,έγραψε στο Twitter ο Πόλονκαρζ. Στη συνέντευξη Τύπου συμβούλεψε τους κατοίκους να περιμένουν άλλη μια μέρα πριν προσπαθήσουν να καθαρίσουν το χιόνι.

Η υψηλότερη τριήμερη χιονόπτωση στο Μπάφαλο είναι 56,1 ίντσες, η οποία σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2001,δήλωσε ο μετεωρολόγος του CNNi Μπράντον Μίλερ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

Tartis campaign
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ