Ισραηλινός στρατός: Κόψαμε την Γάζα στα δύο – Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι σφοδροί βομβαρδισμοί
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: Κόψαμε την Γάζα στα δύο – Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι σφοδροί βομβαρδισμοί

«Σημαντικά πλήγματα» στη Λωρίδα της Γάζας, τα οποία “θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες” στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, προσθέτοντας ότι έκοψε τον παλαιστινιακό θύλακα στα δύο.

Σημαντικά πλήγματα είναι τώρα σε εξέλιξη… και θα συνεχιστούν αυτή τη νύχτα και τις επόμενες ημέρες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι, τονίζοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις που επιχειρούσαν στο έδαφος αυτό, το έκοψαν στα δύο: “νότια Γάζα και βόρεια Γάζα”.

Λίγο νωρίτερα, η κυβέρνηση της Χαμάς είχε κάνει λόγο για “σφοδρούς βομβαρδισμούς” γύρω από αρκετά νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου είχαν κοπεί οι τηλεφωνικές γραμμές και το διαδίκτυο.

Βομβαρδισμοί σημειώθηκαν κυρίως κοντά στο νοσοκομείο αλ-Σίφα, το μεγαλύτερο στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Έπειτα από 30 ημέρες πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμιστικής Χαμάς, η περικύκλωση του βόρειου τμήματος του θύλακα και ο de facto διαχωρισμός του από το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας είναι ένα σημαντικό στάδιο της επιχείρησης που πραγματοποιούν οι ισραηλινές δυνάμεις, υπογράμμισε ο Χαγκάρι.

“Συνεχίζουμε να επιτρέπουμε τη διέλευση για τους αμάχους από τη βόρεια Γάζα και την πόλη της Γάζας προς τον νότο”, πρόσθεσε, ενώ 300.000 έως 400.000 άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται ακόμη στο βόρειο τμήμα αυτού του στενού εδάφους των 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου η ανθρωπιστική κατάσταση είναι καταστροφική.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr