Κι όμως! Ακόμα και τα γουρούνια αγαπούν τη μουσική
ΔΙΕΘΝΗ

Κι όμως! Ακόμα και τα γουρούνια αγαπούν τη μουσική

Τα γουρούνια λατρεύουν τη μουσική ισχυρίζεται ένας βέλγος κτηνοτρόφος προκαλώντας την περιέργεια ερευνητών, οι οποίοι σπεύδουν στη φάρμα του για να μελετήσουν το φαινόμενο. 

Τα γουρούνια λατρεύουν τη μουσική ισχυρίζεται ένας βέλγος κτηνοτρόφος και έχει προκαλέσει την περιέργεια ερευνητών, οι οποίοι σπεύδουν στη φάρμα του για να μελετήσουν το φαινόμενο.

Ο Πιε Πεσμάν παρατήρησε πως  όταν ο γιος του άρχισε να τραγουδά στο χοιροστάσιο στη διάρκεια μιας επιχείρησης σπερματέγχυσης, οι χοιρομητέρες έδειξαν να το απολαμβάνουν και άρχισαν να κουνάνε τις ουρές.
«Σκέφτηκα ότι ήταν κρίμα να περάσει έτσι, ότι έπρεπε να το δοκιμάσω και με τα άλλα γουρούνια» είπε ο Πεσμάν στο Reuters από τη φάρμα του ανάμεσα στις Βρυξέλλες και τα σύνορα με Ολλανδία.
Από τότε, ο κτηνοτρόφος έκατσε και έφτιαξε μια λίστα τραγουδιών με μελωδίες που ακούνε τα ζώα του συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα, ενώ έχει επιλέξει πιο ζωηρή μουσική για τις ώρες που τα γουρούνια είναι δραστήρια και νανουρίσματα για τις στιγμές πριν από τον ύπνο τους.
«Τα χαρούμενα χορευτικά κομμάτια είναι το μεγαλύτερο χιτ. Κουνάνε τις ουρές τους και όταν η μουσική είναι πραγματικά έντονη αρχίζουν ακόμα και να χορεύουν και να παίζουν» ανέφερε ο Πεσμάν. «Η ροκ μουσική είναι υπερβολικά δυνατή, δεν τους αρέσει» διευκρίνισε.
Ήταν τόσο μεγάλη η εντύπωση που του έκανε η φιλομουσία των χοίρων, ώστε ενημέρωσε μια ομάδα επιστημόνων, οι οποίοι κατάφεραν και εξασφάλισαν ερευνητικό κονδύλι από την ΕΕ και τη Φλάνδρα για να εξετάσουν τους ισχυρισμούς.
Ο Σαντέρ Παλμάν του Πειραματικού και Εκπαιδευτικού Κέντρου Γεωργίας, επικεφαλής της ομάδας, λέει ότι δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για τις υποτιθέμενες αντιδράσεις των χοίρων στη μουσική, ωστόστο είναι γνωστό πως τα ζωά γενικά αντιδρούν στον ήχο.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι συγκεκριμένοι ήχοι έχουν επιδράσεις στα ζώα. Οπότε είναι πιθανό να έχει και η μουσική την ίδια επίδραση». Όπως εξηγεί ο ερευνητής, εφόσον το φαινόμενο αυτό επιβεβαιωθεί, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τους κτηνοτρόφους προκειμένου να μειωθεί το στρες που βιώνουν τα ζώα.
Κίνητρο της μελέτης πάντως δεν είναι μόνο το επιστημονικό ενδιαφέρον: «Ένας κορυφαίος αθλητής πρέπει να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, όχι μόνο σωματικά αλλά και νοητικά. Το ίδιο ισχύει για τα γουρούνια».«Όταν σφάζονται, μπορείς να δεις αν βίωσαν πολύ στρες. Είναι πραγματικά σημαντικό για την ποιότητα του κρέατος»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr