NASA: Δεν έχουμε αποδείξεις ότι υπάρχουν UFO αλλά θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε
ΑΠΟΨΕΙΣ

NASA: Δεν έχουμε αποδείξεις ότι υπάρχουν UFO αλλά θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα ανατέθηκε από τη NASA το 2022, αποτελούμενη από 16 επιστήμονες αεροναυπηγούς και ειδικούς δεδομένων με επικεφαλής τον αστροφυσικό David Spergel.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την απόδειξη της ύπαρξης ΑΤΙΑ χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποιο στοιχείο που να συνηγορεί στην ύπαρξή τους.

Αυτό τόνισε η NASA, σε ενημέρωση για τυχόν νέα ευρήματα περί του θέματος, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στην Ουάσινγκτον το απόγευμα της Πέμπτης 14/9.

Στην έρευνα που ξεκίνησε το 2022, μετείχαν 16 επιστήμονες αεροναυπηγοί και ειδικοί δεδομένων με επικεφαλής τον αστροφυσικό David Spergel.

Ο επικεφαλής της NASA είπε, αρχικά, ότι πιστεύει στην ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

«Η Nasa έχει αρμοδιότητα να αναζητήσει ζωή στο σύμπαν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Bill Nelson.

«Με το James Webb που εξετάζει τους εξωπλανήτες, αρχίζουμε τώρα να ανακαλύπτουμε, και κάπου εκεί έξω θα ανακαλύψουμε, έναν άλλο μεσαίου μεγέθους πετρώδη πλανήτη γύρω από έναν μεσαίου μεγέθους ήλιο ή αστέρι στην κατάλληλη απόσταση… που έχει άνθρακα, που θα έχει κατοικήσιμη ατμόσφαιρα.

Αν με ρωτήσετε αν πιστεύω ότι υπάρχει ζωή σε ένα σύμπαν που είναι τόσο αχανές που μου είναι δύσκολο να κατανοήσω πόσο μεγάλο είναι, η προσωπική μου απάντηση είναι “ναι”. Αλλά ρώτησα μερικούς από τους επιστήμονές μας: Ποια είναι η μαθηματική πιθανότητα να υπάρχει ζωή εκεί έξω στο σύμπαν; Και η απάντηση ήταν “τουλάχιστον ένα τρισεκατομμύριο”».

«Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε τους ουρανούς« και η NASA θα το κάνει με διαφάνεια. Σήμερα είναι σημαντικό βήμα για τη NASA αλλά δεν είναι το τελευταίο βήμα.»

«Πολλοί αξιόπιστοι μάρτυρες, συχνά στρατιωτικοί αεροπόροι, έχουν αναφέρει ότι είδαν αντικείμενα που δεν αναγνώρισαν πάνω από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ», αναφέρεται στη μελέτη. Ωστόσο, η διατύπωση είναι προσεκτική και μετριάζει την ένταση του σχολίου, γράφοντας ότι «τα περισσότερα από αυτά τα γεγονότα έχουν έκτοτε εξηγηθεί».

Ωστόσο λίγα από αυτά «δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν άμεσα ως γνωστά ανθρωπογενή ή φυσικά φαινόμενα».

«Για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης θα χρειαστούν ισχυρές μέθοδοι απόκτησης δεδομένων, προηγμένες τεχνικές ανάλυσης, ένα συστηματικό πλαίσιο αναφοράς και μείωση του στίγματος», αναφέρει.

«Ο στόλος των δορυφόρων της NASA που παρατηρούν τη Γη, οι αισθητήρες τελευταίας τεχνολογίας μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα για να διερευνήσουν την κατάσταση των τοπικών γήινων, ωκεάνιων και ατμοσφαιρικών συνθηκών που συμπίπτουν χωρικά και χρονικά με UAP που ανιχνεύθηκαν αρχικά με άλλες μεθόδους.

Έτσι, τα εργαλεία της NASA μπορούν να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο καθορίζοντας άμεσα εάν συγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί παράγοντες σχετίζονται με ορισμένες αναφερόμενα περιστατικά UAP», προστίθεται.

Τέλος συμπεραίνει ότι ενώ δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για UAP εξωγήινης προέλευσης, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να σημαίνει ότι δεν θα καταβληθούν προσπάθειες για τη διερεύνησή τους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr