ΔΙΕΘΝΗ

Νέα τουρκική πρόκληση: Υπερπτήσεις F-16 πάνω από Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους

Εμφανής είναι ο εκνευρισμός της Τουρκίας με αφορμή τη στρατηγική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας και την προμήθεια των φρεγατών Belharra
Νέα τουρκική πρόκληση: Υπερπτήσεις F-16 πάνω από Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους

Λίγες ώρες μετά τις εμπρηστικές ανακοινώσεις του τουρικού ΥΠΕΞ για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, οι Τούρκοι προκαλούν ξανά.

Συγκεκριμένα, ζεύγος αεροσκαφών F-16 στις 11:26 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους στα 29.000 πόδια και στη συνέχεια, στις 11:27 δεύτερο ζεύγος F-16 προχώρησε σε υπερπτήσεις πάνω από τα ίδια νησιά στα 11.000 πόδια.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα η Τουρκία κατηγόρησε τη χώρα μας για «μαξιμαλιστικές θέσεις» σε ό,τι αφορά στις θαλάσσιες ζώνες και τον εναέριο χώρο. «Τέτοιες μάταιες προσπάθειες αυξάνουν την αποφασιστηκότητά μας για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, όπως και τα δικαιώματα των ”Τουρκοκυπρίων”», ανέφεραν οι Τούρκοι, εμφανώς… επηρεασμένοι από την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία.

Επιμένουν στους τσαμπουκάδες οι Τούρκοι: Δεκάδες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά

Το καθεστώς Ερντογάν δυναμιτίζει καθημερινά το κλίμα στο ανατολικό Αιγαίο, στέλνοντας τουρκικά μαχητικά να παραβιάσουν το ελληνικό εναέριο χώρο, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες πάνω από το Αρχιπέλαγος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη (30/09) συνολικά 11 αεροσκάφη παραβίασαν 42 φορές το FIR Αθηνών, με έξι από τα οχτώ μαχητικά με την ημισέληνο να μπαίνουν οπλισμένα στο ανατολικό Αιγαίο.

Ελληνικά F-16 και Mirage 2000-5 απογειώθηκαν και βρέθηκαν σε ελάχιστα λεπτά σε απόσταση αναπνοής από τους Τούρκους που στην προσπάθεια των Ελλήνων για αναγνώριση επιχείρησαν να ξεφύγουν. Ακολούθησαν δύο επικίνδυνες εμπλοκές με τα ελληνικά γεράκια να βάζουν τους Τούρκους στο στόχαστρο μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Την ίδια ώρα, δύο ATR-72 και ένα CN-235, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου της γείτονος, «σκάναραν» όλο το ανατολικό Αιγαίο, παραβιάζοντας 28 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο αναζητώντας – μάταια – τα «αόρατα» ελληνικά υποβρύχια.

Πηγή- newsbomb

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ