Πέθανε η φάλαινα μπελούγκα που είχε εγκλωβιστεί στον Σηκουάνα
ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε η φάλαινα μπελούγκα που είχε εγκλωβιστεί στον Σηκουάνα

Η ανακοίνωση έγινε από αξιωματούχους στη βορειοδυτική Γαλλία, όπου το θηλαστικό τεσσάρων μέτρων (13 πόδια) είχε μεταφερθεί σε φορτηγό-ψυγείο μετά την απομάκρυνση από το νερό.

Δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για την ζωή η φάλαινα μπελούγκα που εγκλωβίστηκε στον ποταμό Σηκουάνα της Γαλλίας και πέθανε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσής της.

Η ανακοίνωση έγινε από αξιωματούχους στη βορειοδυτική Γαλλία, όπου το θηλαστικό τεσσάρων μέτρων (13 πόδια) είχε μεταφερθεί σε φορτηγό-ψυγείο μετά την απομάκρυνση από το νερό. Οι διασώστες είχαν προγραμματίσει να απελευθερώσουν τη φάλαινα βάρους 800 κιλών στη θάλασσα.

Η μπελούγκα είχε παγιδευτεί στον ποταμό και η υγεία της επιδεινώθηκε αφού δεν κατάφερε να φάει.

Την Τετάρτη, πλήθη εθεάθησαν να συγκεντρώνονται στις όχθες του ποταμού στο Saint-Pierre-La-Garenne στη Νορμανδία για να παρακολουθήσουν τη διάσωση – καθώς το ενδιαφέρον για την επιβίωση της φάλαινας επεκτάθηκε πέρα ​​από τη Γαλλία.

Οι ειδικοί εξακολουθούν να προβληματίζονται για το πώς η φάλαινα κατάφερε να απομακρυνθεί τόσο νότια από το φυσικό της περιβάλλον.

Οι φάλαινες μπελούγκα περιστασιακά βγαίνουν νότια το φθινόπωρο για να τραφούν, αλλά είναι σπάνιο να ταξιδέψουν τόσο μακριά από την πατρίδα τους. Σύμφωνα με το Γαλλικό Παρατηρητήριο Pelagis, το οποίο ειδικεύεται στα θαλάσσια θηλαστικά, ο πλησιέστερος πληθυσμός της μπελούγκα βρίσκεται στα ανοιχτά του αρχιπελάγους Σβάλμπαρντ, βόρεια της Νορβηγίας, 3.000 χιλιόμετρα (1.870 μίλια) από τον Σηκουάνα.

Όμως παρόμοιες ιστορίες δεν είναι πρωτόγνωρες. Τον Μάιο, μια φάλαινα δολοφόνος βρέθηκε νεκρή αφού κολυμπούσε στον ποταμό Σηκουάνα στη Νορμανδία. Και το 2019, μια νεκρή φάλαινα βρέθηκε στον ποταμό Τάμεση κοντά στο Gravesend, δήλωσαν βρετανοί αξιωματούχοι.

ΠΗΓΗ: BBC

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr