Τουρκία: Κρεσέντο προκλητικότητας μετά την εύρεση κοιτάσματος στην Κύπρο: Απειλές «εκτοξεύει» ο Ακάρ
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Κρεσέντο προκλητικότητας μετά την εύρεση κοιτάσματος στην Κύπρο: Απειλές «εκτοξεύει» ο Ακάρ

Παράλληλα, ο Χουλουσί Ακάρ έκανε εκ νέου «το άσπρο μαύρο», κατηγορώντας την Ελλάδα για… αδιαλλαξία και για ψεύδη.

Απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου «ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα» στην Ανατολική Μεσόγειο εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ στον απόηχο του εντοπισμού του κολοσσιαίου κοιτάσματος φυσικού αερίου στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ.

Παράλληλα, ο Χουλουσί Ακάρ έκανε εκ νέου «το άσπρο μαύρο», κατηγορώντας την Ελλάδα για… αδιαλλαξία και για ψεύδη.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε δίκιο, και είμαστε δυνατοί επειδή έχουμε δίκιο. Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι για να συνομιλήσουμε. Όμως, είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί για να μην επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας, της Τουρκίας και των 85 εκατομμυρίων πολιτών μας, ούτε τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας και να μην επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός».

«Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έρχεται για συνομιλίες, δεν κάθεται στο τραπέζι, δεν ακούει, λέει συνέχεια ψέματα. Κάθε λεπτό κάθε δευτερόλεπτο και ένα ψέμα. Έχουμε βαρεθεί να το αποδεικνύουμε ότι είναι ψέμα» δήλωσε προκλητικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Όμως τα λάθη της ελληνικής κυβέρνησης πλέον τα βλέπουν κάποιοι Έλληνες πολιτικοί, απόστρατοι στρατηγοί και ναύαρχοι, ακαδημαϊκοί, ορισμένα στελέχη των Μέσων Ενημέρωσης και Έλληνες που έχουν κοινή λογική» συνέχισε μάλιστα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να αναπτύξει τους πόρους της στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της δηλώνει πάντως το Στέιτ Ντεπάρτμεντ μετά τις ανακοινώσεις της κοινοπραξίας ENI-TOTAL για μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στο τεμάχιο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μια τέτοια εξέλιξη θα προωθήσει την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια ενώ θα δυναμώσει τα θεμέλια για ενεργειακή ασφάλεια σε όλη την περιοχή.

ΠΗΓΗ: SKAIGR

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr