Βασίλισσα Ελισάβετ: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της – Νέα αποκάλυψη
ΔΙΕΘΝΗ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της – Νέα αποκάλυψη

Ανατροπή στο Παλάτι. Τι λέει βιογράφος για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο ξαφνικός θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ Β‘ ήταν το γεγονός που συγκλόνισε όχι μονο τη Βρετανία αλλά ολόκληρη την υφήλιο.

Η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά τους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, σε ηλικία 96 ετών.

Κι ενώ -όπως μετέδωσαν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης- το πιστοποιητικό του θανάτου της αναφέρει πως απεβίωσε από βαθιά γηρατειά, βιογράφος αναφέρει πως η βασίλισσα υπέφερε κρυφά από επώδυνο καρκίνο.

Η βασίλισσα, η οποία πέθανε τον Σεπτέμβριο έχοντας υπάρξει περισσότερα από 70 χρόνια στον θρόνο, όλο αυτό το διάστημα έδινε κρυφά μάχη με τον καρκίνο του μυελού των οστών – το πιο κοινό σύμπτωμα του οποίου είναι ο πόνος στα κόκαλα, σύμφωνα με το “Elizabeth: An Intimate Portrait”, νέα επερχόμενη βιογραφία γραμμένη από τον συγγραφέα και ραδιοτηλεοπτικό, Gyles Brandreth.

Στο βιογραφικό βιβλίο με τίτλο Elizabeth: An Intimate Portrait (Ελισάβετ: Ένα οικείο πορτρέτο), το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου, ο συγγραφέας και φίλος του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, Gyles Brandreth, υποστηρίζει ότι η αείμνηστη μονάρχης έπασχε από μια μορφή καρκίνου του μυελού των οστών.

Λιγο πριν τον θάνατό της υπήρχαν εικασίες ότι η βασίλισσα αντιμετώπιζε μια ασθένεια

Το πιστοποιητικό θανάτου της ανέφερε επίσημα την αιτία θανάτου της ως «γήρας». «Είχα ακούσει ότι η βασίλισσα είχε μια μορφή μυελώματος – καρκίνο του μυελού των οστών – που εξηγούσε την κούρασή της και την απώλεια βάρους και αυτά τα “προβλήματα κινητικότητας” για τα οποία μας έλεγαν συχνά τον τελευταίο χρόνο της ζωής της», έγραψε ο Brandreth στο το βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί σε σειρά από την Daily Mail.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr