25η Μαρτίου: Σε εορταστικούς ρυθμούς η Εύβοια – Σημαίες κυματίζουν σε όλο το νησί
Ειδησεις ευβοια

25η Μαρτίου: Σε εορταστικούς ρυθμούς η Εύβοια – Σημαίες κυματίζουν σε όλο το νησί

Πώς θα εορτασθεί η 25η Μαρτίου σε ολόκληρη την Εύβοια

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η Εύβοια με σημαίες να κυματίζουν σε όλο το νησί για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου από το πρωί της Παρσκευής 24/3, παραμονή της Εθνικής Εορτής.

 

Τόσο στη νότια όσο και σε βόρεια και κεντρική Ευβοια σε περιοχές όπως η Χαλκίδα, η Ερέτρια η Αρτάκη, η Αμάρυνθος και το Αλιβέρι αλλά ακόμα και στην είσοδο του Αλμυροποτάμου έχουν τοποθετηθεί ελληνικές σημαίες. Στον Αλμυροπόταμο μάλιστα κάθε χρόνο τοποθετούνται σημαίες της επανάστασης και όλων των χωρών, στις δύο εθνικές επετείους.

 

 

Πώς θα εορτασθεί η 25η Μαρτίου στην Εύβοια

 

Αλιβέρι

Στο Αλιβέρι από νωρίς το πρωί του Σαββάτου θα ξεκινήσουν οι καμπάνες να σημαίνουν χαρμόσυνα, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις από την επίσημη δοξολογία και θα κορυφωθούν με την μεγάλη παρέλαση.

Γ) ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023
1. ΩΡΑ, 7:00 π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.
2. ΩΡΑ, 10:30 π.μ.
α) Τέλεση επίσημης δοξολογίας στο ιερό ναό Αγ. Γεωργίου όπου θα παρευρεθούν σχολεία και αρχές.
β) Εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 2ου Γενικού Λυκείου Αλιβερίου κ. Ηλία Ελένη, φιλόλογος.
3. Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, κατάθεση στεφανιών, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη εκείνων που έπεσαν για την ελευθερία του Έθνους.

Στο προσκύνημα θα παραστούν εκπρόσωποι αναπήρων και θυμάτων πολέμου.
4. ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ από το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.
5. Παρέλαση της Σημαίας από τους μαθητές των σχολείων και των Εκπροσώπων θυμάτων πολέμου
Τελετάρχης και το γενικό πρόσταγμα θα έχει ο κ. Ιωάννης Παπαντωνιάδης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου.

 

 

Ιστιαία-Αιδηψός

Στη δημοσιότητα έδωσε και ο Δήμος Ιστιαίας- Αιδηψού το πρόγραμμα των εορταστικών του εκδηλώσεων για φέτος 2023 εν όψει της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

 

 

 

Χαλκίδα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα εορτασθεί η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα της Εύβοιας.

 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, για  τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

 

Γ. Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

 • Ώρα 07:30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλκιδέων θα παιανίζει στους δρόμους της πόλης, θριαμβευτικά, πατριωτικούς ύμνους και τραγούδια.
 • Ώρα 08:00: Έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων και απόδοση τιμών. Η τιμητική πομπή της Σημαίας θα σχηματιστεί στην Πλατεία Μάλλιου (Κρηπίδωμα) την 07:30 ώρα με κεφαλή προς το Ηρώο των Πεσόντων και θα αποτελείται από: α) Τρεις τροχονόμους της Α.Δ. Ευβοίας, β) Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλκιδέων, γ) Τέσσερις εκπροσώπους του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας οι οποίοι θα κρατούν την προς έπαρση Σημαία από τα άκρα της σε οριζόντια θέση, δ) Αντιπροσωπείες εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων και ε) Μία Διμοιρία της Σχολής Πεζικού.
 • Ώρα 10:50: Ολοκλήρωση προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδας για την τέλεση της Δοξολογίας.
 • Ώρα 11:00: Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του Γενικού Λυκείου Κανήθου Χαλκίδας κ. Αμαλία Κοτσαλά.

 

 

 • Ώρα 11:30: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων.

Κατάθεση στεφάνων από:

 • Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
 • Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων
 • Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας
 • Δήμαρχο Χαλκιδέων
 • Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Χαλκίδας
 • Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Εύβοιας
 • Λιμενάρχη Χαλκίδας
 • Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν.Εύβοιας
 • Πρόεδρο Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Ν.Εύβοιας
 • Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Ν.Εύβοιας
 • Πρόεδρο Συνδέσμου Έφεδρων Αξιωματικών Ν. Εύβοιας
 • Εκπρόσωπο Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
 • Πρόεδρο Περιφερειακού Τμήματος Χαλκίδος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλκιδέων.

 • Ώρα 12:15: Παρέλαση ενώπιον των επισήμων, οι οποίοι θα ίστανται σε προκαθορισμένη θέση επί της Λεωφόρου Βουδούρη, μαθητικών και πολιτικών τμημάτων, υπό την εποπτεία του υπεύθυνου φυσικής αγωγής Δ.Δ.Ε. Εύβοιας που θα πλαισιώνεται από έναν καθηγητή φυσικής αγωγής Δ.Π.Ε. Εύβοιας και έναν καθηγητή φυσικής αγωγής Δ.Δ.Ε. Εύβοιας, στρατιωτικών τμημάτων της Σχολής Πεζικού και μηχανοκίνητων τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Δ. Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

 • Ώρα 18:10: Υποστολή της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων

Ε. Τελετάρχης ορίζεται η κ. Αικατερίνη Δέδε

 

 

Κύμη-Αλιβέρι

 

Από τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, το οποίο είναι το εξής:

Α) ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ

Γενικός σημαιοστολισμός σε όλο τον Δήμο, από της ογδόης πρωινής ώρας της 23ης μέχρι και της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2023, όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Ν.Π.Ι.Δ και Ν.Π.Δ.Δ. των Τραπεζών, των Ιδιωτικών Καταστημάτων, των οικείων και Ελλιμενισμένων πλοίων.

Β) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ομιλίες στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης από δασκάλους και καθηγητές

Γ) ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

1. ΩΡΑ, 7:00 π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.

2. ΩΡΑ, 10:30 π.μ. α) Τέλεση επίσημης δοξολογίας στο ιερό ναό Αγ. Γεωργίου όπου θα παρευρεθούν σχολεία και αρχές. β) Εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 2ου Γενικού Λυκείου Αλιβερίου κ. Ηλία Ελένη, φιλόλογος.

3. Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, κατάθεση στεφανιών, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη εκείνων που έπεσαν για την ελευθερία του Έθνους. Στο προσκύνημα θα παραστούν εκπρόσωποι αναπήρων και θυμάτων πολέμου.

4. Εθνικός Ύμνος από το Γυμνάσιο Αλιβερίου

5. Παρέλαση της Σημαίας από τους μαθητές των σχολείων και των Εκπροσώπων θυμάτων πολέμου

Τελετάρχης και το γενικό πρόσταγμα θα έχει οκ. Ιωάννης Παπαντωνιάδης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής 1 ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr