25η Μαρτίου: Σπάνιο βίντεο από παρέλαση στη Χαλκίδα το 1962
Ειδησεις ευβοια

25η Μαρτίου: Σπάνιο βίντεο από παρέλαση στη Χαλκίδα το 1962

Βρισκόμαστε στη Χαλκίδα, την πρωτεύουσα της Εύβοιας και το βασικό λιμάνι, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την 25η Μαρτίου του 1962.

Η ταινία του χρήστη Aylon Film Archives ξεκινά με ένα γενικό πλάνο του λιμανιού της Χαλκίδας στολισμένο και γεμάτο κόσμο. Ο σκηνοθέτης επικεντρώνεται σε μια ομάδα καλοντυμένων ανδρών και στη συνέχεια στους στολισμούς για την 25η Μαρτίου, την Εθνική Επέτειο της Ελλάδας, που τιμά τον εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Βλέπουμε πλάνα από την παρέλαση, με ένα σχολείο μεγαλύτερων παιδιών που φορούν τις ειδικές μπλε στολές τους, ακολουθούμενο από μικρά παιδιά και μια ομάδα νεαρών ανδρών με τρεις από αυτούς να προπορεύονται κρατώντας τύμπανα. Η παρέλαση συνεχίζεται με κορίτσια και αγόρια ντυμένα με παραδοσιακές στολές.

Ακολουθούν ομάδες παιδιών και όλων των ηλικιών, με κάθε σχολείο να έχει τη δική του ενδυμασία καθώς και μικρούς προσκόπους. Ο φακός δείχνει μια σχολική ομάδα της οποίας η μασκότ είναι ένας σκύλος που κρατά μια σημαία στο στόμα του. Στη συνέχεια, ακολουθούν στρατιωτικά οχήματα, με μοτοποδήλατα, τζιπ, φορτηγά, τανκς και πυροσβεστικά οχήματα.

Η ταινία κλείνει με την παρέλαση του πεζικού καθώς και η μπάντα με το κεφάλι να τους δίνει το ρυθμό.

Δείτε το βίντεο του Aylon Film Archives

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr