Ειδησεις ευβοια

Αυτή είναι η «εναλλακτική» συνταγή της Εύβοιας με το περίεργο όνομα

Αυτή είναι η «εναλλακτική» συνταγή της Εύβοιας με το περίεργο όνομα
Το Παραδοσιακό Τσιγγάνικο Λαχανόρυζο της Εύβοιας

Η παπίσκα (ή παπούσκα) είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που έχει τις ρίζες του στην τσιγγάνικη κουζίνα και είναι μια συνταγή που αγαπιέται ιδιαίτερα στην Εύβοια. Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο λαχανόρυζο, μαγειρεμένο με απλά υλικά αλλά με βαθιά γεύση και αρώματα που «μυρίζουν» οικογένεια, παράδοση και σπιτική θαλπωρή. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, είναι η κατάλληλη στιγμή να το προσθέσετε στο τραπέζι σας!

Υλικά για την συνταγή 

  • 1 λάχανο (κομμένο σε μεγάλα κομμάτια)

  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

  • 1 φλιτζάνι ρύζι

  • Αλάτι & πιπέρι

  • Λίγη ζάχαρη

  • Λίγη σάλτσα ντομάτας

  • Πιπεριές

  • Καρότα

Λίγα λόγια για τη συνταγή

Η παπίσκα συνδυάζει την απλότητα του λαχανόρυζου με την πλούσια νοστιμιά που δίνουν τα λαχανικά και η σάλτσα. Το λάχανο, πρωταγωνιστής της συνταγής, αποκτά μοναδική γεύση καθώς σιγοβράζει με τα υπόλοιπα υλικά. Οι πιπεριές και τα καρότα δίνουν χρώμα και γλυκύτητα, ενώ η προσθήκη λίγης ζάχαρης και ντομάτας ισορροπεί τέλεια τη γεύση του πιάτου.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε – όχι μόνο για τη γεύση της, αλλά και για την ιστορία και την παράδοση που κουβαλάει. Ιδανική για τους λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας και της αυθεντικής ελληνικής μαγειρικής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr