Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023- Κώστας Μαρκόπουλος: Τα σχέδια του για την Εύβοια εφόσον εκλεγεί
Ειδησεις ευβοια

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023- Κώστας Μαρκόπουλος: Τα σχέδια του για την Εύβοια εφόσον εκλεγεί

Αναφέρθηκε στα βασικά έργα που θα δρομολογήσει για την Εύβοια εφόσον εκλεγεί αλλά και στις προτεραιότητες του για το νησί μας γενικότερα.

Συνέντευξη εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023 έδωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα βασικά έργα που θα δρομολογήσει για την Εύβοια εφόσον εκλεγεί αλλά και για τις προτεραιότητες του για το νησί μας γενικότερα.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί να ψηφίσουν Κώστα Μαρκόπουλο στις Περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου; Τι διαφορετικό θα προσφέρετε εσείς;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Λογικό το ερώτημα, σαφής θα είναι η απάντηση. Δύο είναι τα διαφορετικά που βάζω στα προσόντα της επιλογής. Πρώτον έχω εμπειρία 15 χρόνων σε Βουλή, Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση, γνωρίζω πως λειτουργεί το Ευρωπαϊκό αλλά και το Ελληνικό σύστημα διακυβέρνησης και διαθέτω τις ανάλογες συμμαχίες ώστε να είμαι αποτελεσματικός. Δεύτερον είμαι απολύτως ανεξάρτητος και αχειραγώγητος, ο μόνος μεταξύ των πέντε συνυποψηφίων. Επομένως δεν βασανίζομαι ούτε από πολιτικές ούτε συναισθηματικές εξαρτήσεις έτσι ώστε να έχω την δυνατότητα να απαιτώ, να διεκδικώ και να υπερασπίζομαι την Στερεά Ελλάδα. Σας διαβεβαιώ ότι και τα δύο είναι πολύτιμα. Αν σκεφτείτε ότι Κυβέρνηση, Δήμοι και Περιφέρεια είναι από το ίδιο κόμμα, της ΝΔ, και τίποτα δεν ωφεληθήκαμε.

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι τα βασικά έργα τα οποία θα ξεκινήσετε στον Νομό Ευβοίας και ποιές θα είναι οι προτεραιότητες σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπάρχουν ημιτελή έργα παντού, που ασφαλώς και απολύτως λογικά οι πολίτες αναμένουν την περάτωση τους. Καταρχήν διαβεβαιώ ότι τίποτα δεν θα διακοπεί από όλα αυτά αλλά με μία προϋπόθεση: όποιος εργολάβος τα εγκατέλειψε ημιτελή με δική του ευθύνη (χρέος δλδ ευθύνης της Περιφέρειας σε μελέτες ή πληρωμές), τότε ο εργολάβος αυτός θα εκδιωχθεί με συνοπτικές διαδικασίες. Τέλος στην εποχή που οι εργολάβοι και οι κατασκευαστικές κάνουν κουμάντο, με ότι σημαίνει αυτό…

Προτεραιότητα μου είναι οι δύο οδικοί άξονες, Βόρειος και Νότιος, οι οποίοι είναι πλέον κατεστραμμένοι και εγκαταλελειμμένοι. Θα προσφέρουμε καλούς και ασφαλείς δρόμους. Προτεραιότητα μου είναι ότι αφορά απειλές μέσω κλιματικής αλλαγής, δλδ διαχείριση υδάτων και οργάνωση πολιτικής προστασίας. Αυτό σημαίνει 1) άμεσο και συστηματικό καθάρισμα ρεμάτων 2) Δύο φράγματα στα Μανίκια και τα Μεσσάπια 3) Οργάνωση Πολιτικής Προστασίας σε νέα βάση από εθελοντικές, οργανωμένες και πιστοποιημένες ομάδες, κέντρο επιχειρήσεων, drones με θερμικές κάμερες, οχήματα κατάσβεσης μικρά και ευέλικτα, δασικούς δρόμους πρόσβασης. Τι έχουμε από όλα αυτά; Τίποτα!

Επόμενος στόχος ποιότητας και Ευρωπαϊκής πορείας είναι η περιβαλλοντική πολιτική μας. Οριστική διακοπή στις χωματερές αδρανών υλικών, άχρηστων αντικειμένων σε αγρούς και δάση. Συμφιλίωση με την ανακύκλωση είναι μόνο στον 5% και εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην Στερεά (όχι Εύβοια) από ανακυκλωμένα απορρίμματα. Και σε αυτό είμαστε τελευταίοι. Λυπάμαι αλλά η Εύβοια είναι 5+4 χρόνια (Μπακογιάννη-Σπανού) εκτός σοβαρών κυβερνητικών αποφάσεων. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν το επικοινωνιακό, δλδ πως ο Μπακογιάννης θα φαίνεται επιτυχημένος ώστε να πάει στον Δήμο Αθηναίων και ο Σπανός να φαίνεται ικανός συνεχιστής του. Καμία αξιοπιστία προς την κυβέρνηση, καμία διεκδίκηση, παρά μόνο πιστή εξυπηρέτηση συμφερόντων παντού (αιολικά, βιομηχανικά, αδειοδοτήσεις σε ημετέρους, μη επιστρεπτέες επιδοτήσεις χωρίς δημοσιότητα κλπ).

Ανεπάρκεια και υποτακτική πολιτική μαζί είναι μίγμα για διακοπή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr