Αυτός είναι ο επιχειρηματίας από την Εύβοια που έγινε μοναχός στο Άγιο Όρος
Ειδησεις ευβοια

Αυτός είναι ο επιχειρηματίας από την Εύβοια που έγινε μοναχός στο Άγιο Όρος

Μοναχός στο Άγιον Όρος εκάρη το Σάββατο 15 Νοεμβρίου ο Γιώργος Τσαλμάς από τα Ψαχνά Ευβοίας

Μια ξεχωριστή ιστορία πίστης και αφοσίωσης έρχεται από την Εύβοια, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Τσαλμά, έναν άνθρωπο που από μικρό παιδί είχε δείξει την αγάπη του για την Εκκλησία. Από πολύ νεαρή ηλικία υπηρέτησε ως ιερόπαις στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στα Ψαχνά, ενώ η σχέση του με τα εκκλησιαστικά παρέμενε πάντα βαθιά και σταθερή.

Μεγαλώνοντας, άνοιξε κατάστημα με εκκλησιαστικά είδη στη Χαλκίδα, ενώ παράλληλα δραστηριοποιήθηκε και στον χώρο των προσκυνηματικών εκδρομών, στηρίζοντας τους πιστούς που επιθυμούσαν να επισκεφθούν ιερούς τόπους.

Πριν από περίπου δύο χρόνια, πήρε μια μεγάλη και καθοριστική απόφαση: να εγκαταλείψει τον κοσμικό βίο και να ακολουθήσει τον δρόμο του μοναχισμού στο Άγιον Όρος. Όπως προβλέπουν οι κανονισμοί, ξεκίνησε τη θητεία του ως δόκιμος μοναχός, μια περίοδος δοκιμασίας και πνευματικής προετοιμασίας.

Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2025, ολοκληρώθηκε η σημαντική αυτή πορεία, καθώς εκάρη μοναχός στη Σκήτη της Αγίας Άννας, λαμβάνοντας το όνομα Αιμλιανός. Μια ημέρα ιδιαίτερα συγκινητική για τον ίδιο, αλλά και για όσους τον γνώριζαν και παρακολουθούσαν τη βαθιά του πίστη.

Η ιστορία του αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα ανθρώπου που άκουσε την εσωτερική του κλήση και τόλμησε να αλλάξει ριζικά τη ζωή του, επιλέγοντας τον δρόμο της πνευματικότητας και της αφοσίωσης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr