Αυτός ο δήμος της Εύβοιας «βγήκε» πρωταθλητής στα σκουπίδια
Ειδησεις ευβοια

Αυτός ο δήμος της Εύβοιας «βγήκε» πρωταθλητής στα σκουπίδια

Το ζήτημα της κακής διαχείρισης των απορριμάτων δυστυχώς απασχολεί και συνολικά την Εύβοια 

Μια αρνητική αλλά μάλλον αναμενόμενη- λαμβάνοντας υπ όψιν- τα δεδομένα της καθημερινότητας στην Εύβοια πιστοποιεί ο Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Στερεάς Ελλάδας δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2024, σχετικά με την παραγωγή απορριμμάτων.

Για άλλη μια φορά «πρωταθλήτρια» στην παραγωγή απορριμμάτων στη Στερεά Ελλάδα είναι η Ερέτρια, με παραγωγή 234 κολών απορριμμάτων περίπου ο καθένας.

Στους 4 Χώρους Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤ) Ιστιαίας, Θήβας, Λαμίας και Άμφισσας, στον έναν Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Χαλκίδας και στην Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Θήβας αρμοδιότητας του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. εναπόθεσαν απορρίμματα 20 Δήμοι από τους 25 συνολικά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η συνολική παραγωγή αστικών στερεών αποβλήτων τω που εισήλθε στους χώρους αρμοδιότητας του Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε ανήλθε για το Α’ τρίμηνο 2024 σε 48.631.242 κιλά.

Μπάζα και ογκώδη αντικείμενα κάνουν «πάρτι» μπροστά ή δίπλα σε κάδους απορριμμάτων στο νησί.
Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί τις τοπικές αρχές πολλών δήμων.
Ένας χρήστης στο Facebook, ανέβασε φωτογραφία από κάδους στην Κάρυστο, όπου κάποιος ασυνείδητος πέταξε τους παλιούς καναπέδες που δεν χρειαζόταν πλέον, δίπλα στους κάδους στο κέντρο του νησιού!

Πάρτι σκουπιδιών από ασυνείδητους πολίτες στον Μπαταριά

Εικόνες που προβληματίζουν αλλά και θλίβουν την Εύβοια καταγράφονται και πάλι στη Χαλκίδα όπου το ζήτημα της έλλειψης κουλτούρας συμβίωσης και σεβασμού του δημόσιου χώρου αντανακλάται για ακόμη μια φορά στον τρόπο που μερίδα συμπολιτών μας διαχειρίζεται τα απορρίμματά της.

Κάθε λογής σκουπίδια, αραγεμισμένες σακούλες, κούτες, ξύλα, άχρηστα έπιπλα μπορεί να δει κανείς πεταμένα κατά μήκος του δρόμου στην περιοχή του Μπαταριά δίπλα και γύρω από τους κάδους που ούτε κατά διάνοια δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τέτοια μεγέθη απορριμμάτων.

Καθώς το ζήτημα της κακής διαχείρισης των απορριμάτων δυστυχώς απασχολεί συνολικά την Εύβοια η ανεξέλεγκτη απόθεση μπάζων και ογκωδών αντικειμένων αποτελεί ζήτημα που απασχολεί τις τοπικές αρχές πολλών δήμων.
Εν όψει των εορταστικών ημερών του Πάσχα στην Εύβοια, οι υπηρεσίες καθαριότητας, δουλεύουν εντατικά ώστε το νησί να υποδεχθεί τους επισκέπτες του, έχοντας την καλύτερη δυνατή εικόνα.

Έκκληση από τον Δήμο Καρύστου

Το Τμήμα Καθαριότητας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καρύστου, παρακαλεί τους πολίτες να απορρίψουν μεγάλα αντικείμενα εντός του ορίου του Δήμου έως το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας προκειμένου η περιοχή να καθαριστεί έγκαιρα και να μην υπάρχουν σκουπίδια ή υπερσυγκέντρωση αυτών κατά το υπόλοιπο της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και των αργιών του Πάσχα.
Καθώς μιλάμε βέβαια για συνολικό ζήτημα ελλείμματος παιδείας ως προς την διαχείριση των απορριμμάτων μας, πρόβληματα δεν καταγράφονται μόνο εντός αστικού ιστού αλλά και στις παραλίες.

Μπορεί τη παραλία της Δροσιάς να έχουν ξεκινήσει ήδη να επισκέπτονται λουόμενοι, αλλά δυστυχώς το θέμα είναι απόκοσμο καθώς έχει δημιουργηθεί ένας μίνι σκουπιδότοπος δίπλα στην παραλία.

Ασυνείδητοι πολίτες αδιαφορούν και εξακολουθούν να πετάνε σκουπίδια στο σημείο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr