Αγανάκτηση στην Εύβοια: Κλείδωσαν βρέφος σε αμάξι με κλειστά παράθυρα και έφυγαν
Ειδησεις ευβοια

Αγανάκτηση στην Εύβοια: Κλείδωσαν βρέφος σε αμάξι με κλειστά παράθυρα και έφυγαν

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναφορές στο evima.gr κοριτσάκι 4 ετών εθεάθη κλειδωμένο σε διπλοπαρκαρισμένο αυτοκίνητο σε κεντρική οδό της Χαλκίδας- Προβληματισμός στην Εύβοια

Με τον περιορισμό παιδιών, που πολύ συχνά οδηγεί σε μοιραία αποτελέσματα, τα οποία δυστυχώς διαπιστώσαμε από ανάλογα περιστατικά τόσο στην Εύβοια όσο και γενικότερα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σοκ προκαλεί γεγονός που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Χαλκίδα, απογευματινές ώρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναφορές στο evima.gr κοριτσάκι 4 ετών εθεάθη κλειδωμένο σε διπλοπαρκαρισμένο αυτοκίνητο στην οδό Κωνσταντινίδου παράλληλα της Χαινά (κεντρική οδός της Χαλκίδας) μετά την Αβάντων, περίπου στις 19:00 της 27ης Σεπτέμβρη.

Τα ασταμάτητα κλάματα και τα ουρλιαχτά του κοριτσιού, το οποίο αφέθηκε εκεί λογικά από τους γονείς του στη θέση του συνοδηγού με κλειστά παράθυρα, ακούγονταν σε μεγάλη απόσταση προκαλώντας το λιγότερο ανατριχίλα και οργή.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι παρά το κεντρικό του σημείου όπου έλαβε χώρα αυτό το θλιβερό συμβάν, ελάχιστη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου να σπεύσει στο παιδί, πράγμα που εγείρει έτη περισσότερο προβληματισμό, πέραν από τις συμπεριφορές και την έλλειψη υπευθυνότητας η οποία δυστυχώς χαρακτηρίζει κάποιους γονιούς, και για τα αντανακλαστικά μας ως κοινωνία.

Δεύτερο ανάλογο περιστατικό πριν κάποιους μήνες στο Αλιβέρι

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί στο νησί μας στα μέσα του Ιούλη στον Κάραβο Αλιβερίου.

Μιλώντας στο evima.gr, ο πρωταγωνιστής του περιστατικού, ο άνδρας ο οποίος και διαπίστωσε τον εγκλωβισμό του βρέφους είχε περιγράψει το σοκ αλλά και την αγανάκτηση του λαμβάνοντας υπόψιν πως τα περιστατικά που οδηγούν σε τραυματισμούς ή ακόμη και θανάτους βρεφών ως συνέπεια της ελλιπούς εποπτείας ή και κατά περιπτώσεις παραμέλησεις, πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα.

Όπως περιγράφει το παιδί ούρλιαζε έντρομο ζητώντας βοήθεια λέγοντας του ποια είναι η μητέρα του και που βρίσκεται.
Ο συπολίτης μας ο οποίος και προέβη σε δημόδια ανάρτηση για το περιστατικό, σε σελίδα ενδιαφέροντος για τον Κάραβο, λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα, καθώς γυρνούσε στον σπίτι του πεζός, αντιλήφθηκε το μικρό κοριτσάκι να έχει εγκλωβιστεί μέσα σε αυτοκίνητο.

Το παιδί χτυπούσε τα παράθυρα του αυτοκινήτου και φώναζε πως έχει κλειδωθεί και δεν μπορεί να αναπνεύσει, ζητώντας βοήθεια.

“Εχω κλειδωθεί μέσα …Σκάω ….Φωνάξετε την μαμά μου” , έλεγε χαρακτηριστικά σύμφωνα με την μαρτυρία.

Ο άνδρας που αντελήφθη το περιστατικό, αναφέρει πως έσπευσε στην γύρω περιοχή για να να αναζητήσει τη μητέρα του την οποία και εν τέλει βρήκε.

Μάλιστα επισημαίνει πως δεν βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το όχημα.

Ο φόβος του για το ενδεχόμενο κάθε λεπτό που περνάει να είναι κρίσιμο για την μικρούλα, τον οδήγησε στο να ψάξει πρωτίστως να εντοπίσει τη μητέρα και να βρει έναν τρόπο να ανοίξει το όχημα και όχι να καλέσει τις Αρχές.

Εξηγεί πως το κοριτσάκι ήταν ηλικίας πέντε ή έξι ετών το οποίο και η μητέρα του υποστήριξε πως έστειλε στο αυτοκίνητο προκειμένου να αλλάξει ρούχα αφήνοντας μάλιστα ανοικτή την πόρτα.

Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος εκτιμά πως ενδεχομένως το παιδί τοποθετήθηκε εκεί για να κοιμηθεί.

Η γυναίκα άνοιξε το αυτοκίνητο βάζοντας μάλιστα τις φωνές στο κοριτσάκι για το γεγονός ότι κλειδώθηκε μέσα.

«Καλά αφού ξέρεις πως να ανοίγεις, γιατί κάνεις έτσι;», αναφέρει πως της είπε.

Επισημαίνεται πως και ο ίδιος ο άνδρας που απεγκλώβισε με την άμεση κινητοποίηση του επί της ουσίας το παιδί συνοψίζει πως έκανε σαφές στη μητέρα πως εφόσον διαπιστωθεί ξανά ανάλογο περιστατικό που παραπέμπει σε παραμέληση του βρέφους θα αποταθεί στις Αρχές.

Εκφράζει επιπροσθέτως την απόρια του στο evima.gr, για το πως είναι δυνατόν κανείς πριν από εκείνον να μην έχει αντιληφθεί το τι συμβαίνει αφού το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο σε πολύ κεντρικό σημείο.

Οι περιγραφές του ξεσήκωσαν «θύελλα αντιδράσεων» στα σχόλια αφού πολίτες σημείωσαν στο περιθώριο της ανάρτησης πως είναι αδιανόητο ένα τόσο μικρό παιδί να στέλνεται μόνο του και χωρίς εποπτεία στο αυτοκίνητο πόσο μάλλον για να αλλάξει.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr