Άγιος Ιωάννης Ρώσσος: Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τη Μονή και το πρόγραμμα εορτασμών
Ειδησεις ευβοια

Άγιος Ιωάννης Ρώσσος: Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τη Μονή και το πρόγραμμα εορτασμών

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Ν. Ευβοίας τα δρομολόγια Χαλκίδα- Προκόπι- Χαλκίδα (Όσιος Ιωάννης Ρώσσος) τοποθετούνται από 26/05 έως 28/05.

Καθώς η Εύβοια ετοιμάζεται για άλλη μια φορά να γιορτάσει τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο, πλήθος προσκυνητών επιθυμεί να προγραμματίσει το ταξίδι του στη Μονή αναζητώντας τα ωράρια και τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Ν. Ευβοίας τα δρομολόγια Χαλκίδα- Προκόπι- Χαλκίδα (Όσιος Ιωάννης Ρώσσος) τοποθετούνται από 26/05 έως 28/05.

Η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος προγραμματίζει τον φετεινό εορτασμό της ιεράς μνήμης του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου του νέου ομολογητού με την Πανήγυρι να έχει έχει επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Οσίου, στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας, όπου, ως θησαυρός, ευρίσκεται το αδιαλώβητο και μυροβόλο λείψανο του αγίου, το οποίο, με απερίγραπτες θυσίες και κινδύνους, έφεραν στον τόπο μας οι Προκοπιείς Πρόσφυγες, μετά την Μικρασιατική περιπέτεια.

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΙΟΥ: Ώρα 7μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Ώρα 10μ.μ. Αγρυπνία (Εσπερινός-Παράκληση-Θεία Λειτουργία).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΙΟΥ: Ώρα 6:45π.μ. Όρθρος και στην συνέχεια Αρχιερατική χοροστασία.

Ώρα 8:30π.μ. Αρχιερατικό συλλείτουργο.

Ώρα 10:45π.μ. Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τάξη.

Στην Ιερά Πανήγυρη θα λάβουν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, τα οποία μας κοινοποίησε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, συνιστάται η χρήση μάσκας.

Οι Ιερές Ακολουθίες, θα μεταδοθούν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος (89.5 fm) και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως (97,7 fm).

Θα προβληθούν δε απευθείας από την ιστοσελίδα της Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης, τις ιστοσελίδες της Ιεράς Μητροπόλεως και του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr