Ανανεώνεται η θητεία του Ευβοιώτη, Κωνσταντίνου Φλώρου – Στις 10:30 συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ
Ειδησεις ευβοια

Ανανεώνεται η θητεία του Ευβοιώτη, Κωνσταντίνου Φλώρου – Στις 10:30 συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ

Στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Σύμφωνα με το πληροφορίες, σήμερα (16.01.2023) αναμένεται να αποφασιστεί σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ η ανανέωση της θητείας του Κωνσταντίνου Φλώρου.

 

Στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την κρίση Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων.

 

Τα μέλη του ΚΥΣΕΑ καλούνται επίσης να κρίνουν τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά, τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη και τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση. Στην ίδια συνεδρίαση θα κριθούν και οι Αρχηγοί της Στρατιάς, του Στόλου και της Τακτικής Αεροπορίας.

Οι κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιούνται στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, με την Τουρκία να επιχειρεί να δημιουργήσει με κάθε τρόπο και μέσο συνθήκες έντασης με την Ελλάδα. Η σημερινή ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχει αποδείξει πως ξέρει να αντιμετωπίζει αποφασιστικά και κυρίως αποτελεσματικά κάθε επιθετική ενέργεια της Άγκυρας. Ενδεχομένως λοιπόν η κυβέρνηση να επιθυμούσε να πάρει μια μικρή παράταση η πολύπειρη στρατιωτική ηγεσία, τουλάχιστον μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση με τους Τούρκους.

Η σημερινή σύνθεση πάντως, έχει αποδείξει πως είναι και αποτελεσματική επί του πεδίου, επιβεβαιώνοντας συνεχώς την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά ταυτόχρονα ο Στρατός Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία έχουν προσφέρει και προσφέρουν πολύπλευρο κοινωνικό έργο σε όλη την ελληνική επικράτεια, ενισχύοντας τους δεσμούς με την κοινωνία και αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας.

Επί της ουσίας λοιπόν, τα σενάρια για τις Κρίσεις θέλουν τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο να ανανεώνει για έναν ακόμη χρόνο τη θητεία του. Η διαρροή άλλωστε από την κυβέρνηση μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ τον Δεκέμβριο, η οποία ανέφερε πως ο «πρασινοσκούφης» Στρατηγός θα συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων για έναν ακόμη χρόνο, επιβεβαιώνει την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να στηρίξει τον δυναμικό Στρατηγό.

Αυτός που σίγουρα κοιμάται πιο ήσυχα απ’ όλους τους Αρχηγούς είναι βεβαίως ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο οποίος βρίσκεται στην ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας μόλις έναν χρόνο. Η παραμονή του θεωρείται δεδομένη, με την πολιτική ηγεσία να κρίνει τη θητεία του επιτυχημένη και να του δίνει το «πράσινο φως» για έναν ακόμα χρόνο. Άλλωστε, η Πολεμική μας Αεροπορία αντιμετωπίζει με απόλυτη επιτυχία τις τουρκικές προκλήσεις στον αέρα του Αρχιπελάγους, ενώ παράλληλα προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στην εξοπλιστική της ενίσχυση και αναβάθμιση των ελληνικών «φτερών» με τα κορυφαία μαχητικά της Δύσης.

Στο Πολεμικό Ναυτικό, η θητεία του διορατικού και αποφασιστικού Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη ολοκληρώνεται, μιας και συμπλήρωσε τρία χρόνια στη νευραλγική θέση του επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού. Η αρχηγία του θεωρείται εξαιρετικά πετυχημένη και με απτά αποτελέσματα, με τον ίδιο όχι απλά να ανταποκρίνεται σε κάθε πρόκληση, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του ελληνικού Στόλου, αλλά να οδηγεί το Πολεμικό Ναυτικό στη νέα εποχή και να επιτυγχάνει αύξηση απολαβών στα στελέχη. Ο ίδιος χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης, της εκτίμησης και του σεβασμού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εντούτοις, η θητεία όλων των Αρχηγών Επιτελείων είναι τριετής, εκτός από τον Α/ΓΕΕΘΑ που είναι 3+1.

Στον Στρατό Ξηράς, η ήρεμη δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης ολοκληρώνει επίσης την τριετή του θητεία. Ψύχραιμος, μεθοδικός, αφοσιωμένος και άριστος γνώστης της αποστολής του, έχει καταφέρει στα τρία χρόνια της Αρχηγίας του να λύσει χρόνια προβλήματα και αγκυλώσεις στη ραχοκοκαλιά των Ενόπλων Δυνάμεων και να εξελίξει τον Στρατό Ξηράς σε σύγχρονο και αποτελεσματικό σε κάθε πεδίο.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr