Αναστασία Σταματέα: «Δεν έχω πάρει καμία απόφαση να ασχοληθώ για την ώρα με την πολιτική»
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αναστασία Σταματέα: «Δεν έχω πάρει καμία απόφαση να ασχοληθώ για την ώρα με την πολιτική»

Η πρόεδρος του συλλόγου Πίστη, ξεκαθαρίζει μέσο του evima.gr, πως δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί με την πολιτική.

Στο evima.gr μίλησε η Αναστασία Σταματέα πρόεδρος του συλλόγου Πίστη εν όψη των εορτών των Χριστουγέννων.

Βρεθήκαμε με την κ. Σταματέα σε ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Μια προσωπικότητα πολύπλευρη – γυναίκα, μητέρα, σύζυγος – έχει αφιερώσει τον εαυτό της στην προσφορά και στα παιδιά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κα Σταματέα από ποτέ ασχολείστε ενεργά με την κοινωνική προσφορά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Από το 2013 δραστηριοποιούμαι στον Σύλλογο Γονέων-παιδιών με καρκίνο «η Πίστη» των Ογκολογικών κλινικών του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία .Διετέλεσα μέλος και Γενική Γραμματέας για 4 χρόνια, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος του Συλλόγου. Τα 9 και πλέον αυτά χρόνια ο ρόλος μου στον Σύλλογο μοιάζει με αυτόν του στρατιώτη που υπηρετεί την πατρίδα. Απαιτεί προσήλωση, αφοσίωση και αντοχή. Τον πιστεύω και τον υπηρετώ με όλες μου τις δυνάμεις. Μου δίνει χαρά και σκοπό.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι σας κινητοποιεί να δραστηριοποιείστε αδιάκοπα προς αυτή την κατεύθυνση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ζούμε σε μια εποχή άκρατου ατομισμού και εσωστρέφειας. Εγώ αισθάνομαι την ανάγκη να ξεφύγω από αυτό και να στραφώ σε ενέργειες μέσα από τις οποίες μπορώ να βοηθήσω, να βγω από τον εαυτό μου και να συναντήσω τους άλλους. Είναι κατά κύριο λόγο μια δίκη μου εσωτερική ανάγκη και ένα προσωπικό χρέος μου προς τον Θεό. Πιστεύω πολύ στα παιδιά, αγαπώ πολύ τα παιδιά και πάντα οραματίζομαι ένα καλύτερο μέλλον. Δεν θέλω να είμαι αδρανής, θέλω να προσφέρω ο,τι μπορώ περισσότερο, όπου φυσικά ξέρω ότι μπορώ, όπου μου δίνεται η δυνατότητα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σχεδόν 10 χρόνια λοιπόν ασχολείστε με την κοινωνική προσφορά σε ένα πολύ δύσκολο κομμάτι, το οποίο είναι ιδιαίτερα ψυχοφθόρο και χρειάζεται πολύ μεγάλη δύναμη. Έχετε αφιερώσει την ζωή σας σε αυτό. Έχετε αναγνωρισιμότητα λόγω της ενασχόλησης σας με αυτόν τον τομέα. Σας έχουν γίνει προτάσεις να ασχοληθείτε με την πολιτική?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Φυσικά και μου έχουν γίνει προτάσεις, όμως για την ώρα δεν είναι στα πλάνα μου να ασχοληθώ και δεν έχω πάρει καμία τέτοια απόφαση. Είναι πάγια η διάθεσή μου για προσφορά, αλλά επιθυμώ να είναι σε ένα κομμάτι στο οποίο ξέρω ότι θα μπορέσω να προσφέρω όσο μπορώ περισσότερο. Και αυτό το κομμάτι που γνωρίζω καλά αφορά μόνο το σύλλογό μου!

Τέλος θέλω να σας πω ότι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία αυτή την στιγμή είναι ότι έρχονται Χριστούγεννα .Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των παιδιών, της αγάπης, της προσφοράς. Πρωτίστως λοιπόν οφείλουμε να σκεφτούμε όλοι τα παιδιά και ιδιαίτερα τα παιδιά των Ογκολογικών κλινικών που δίνουν την δίκη τους μεγάλη μάχη όπως βέβαια και τις οικογένειες τους και να προσφέρει ο καθένας μας ότι μπορεί για να δώσουμε ελπίδα, να δώσουμε χαρά αγάπη και φροντίδα! Όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του συλλόγου της Πίστης www.pisti.gr και μέσα από αυτήν να συμβάλει στον αγώνα μας. Σας χρειαζόμαστε όλους, τα παιδιά μας χρειάζονται όλους!

Καλές γιορτές με υγεία σε όλο τον κόσμο!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr