Ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας: Ολοκληρωμένος αναπτυξιακός Στρατηγικός Σχεδιασμός για τον Πολιτισμό
Ειδησεις ευβοια

Ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας: Ολοκληρωμένος αναπτυξιακός Στρατηγικός Σχεδιασμός για τον Πολιτισμό

Η Μελέτη είχε ανατεθεί τον Οκτώβριο 2021 από την Επιτροπή Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας στη μελετητική εταιρεία «ΕΤΑΜ Ανώνυμη Εταιρεία Συμβουλευτικών και Μελετητικών Υπηρεσιών», η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στο εν λόγω θεματικό πεδίο.

Τη Μελέτη Ολοκληρωμένου Αναπτυξιακού Στρατηγικού Σχεδιασμού για τον Πολιτισμό της Βόρειας Εύβοιας παρέλαβε η σχετική αρμόδια επιτροπή όπως περιέγραψε ο Γιάννης Ρούντος, έως το τέλος του 2021 διευθυντής του Τομέα των Εταιρικών Υποθέσεων, Εξωτερικής Επικοινωνίας και Υπευθυνότητας-Βιωσιμότητας ως εξ ορισμού εκπρόσωπος της χορηγού εταιρείας.

«Στις 26 Σεπτεμβρίου, ως Επιτροπή παρακολούθησης και παραλαβής (ο Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου “ΔΙΑΖΩΜΑ”, επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας, ο Γιώργος Βελιώτης από τη διοίκηση της Interamerican, ο Γιάννης Ρούντος, έως το τέλος του 2021 διευθυντής του Τομέα των Εταιρικών Υποθέσεων, Εξωτερικής Επικοινωνίας και Υπευθυνότητας-Βιωσιμότητας ως εξ ορισμού εκπρόσωπος της χορηγού εταιρείας και Μαρία Σοφικίτου, Αρχαιολόγος, διευθύντρια του Σωματείου) παρέλαβαν τη Μελέτη Ολοκληρωμένου Αναπτυξιακού Στρατηγικού Σχεδιασμού για τον Πολιτισμό της Βόρειας Εύβοιας.

Η Μελέτη είχε ανατεθεί τον Οκτώβριο 2021 από την Επιτροπή Ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας στη μελετητική εταιρεία «ΕΤΑΜ Ανώνυμη Εταιρεία Συμβουλευτικών και Μελετητικών Υπηρεσιών», η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στο εν λόγω θεματικό πεδίο.

Στη Μελέτη έχουν ληφθεί υπ’ όψιν τα «όνειρα» της τοπικής κοινωνίας, μετά από την καταγραφή και αποτύπωση της δημόσιας διαβούλευσης.

Eπιπλέον, στην εργασία συνδέεται το πολιτιστικό προϊόν της περιοχής με την αγροδιατροφή, την Οικονομία του Πολιτισμού και το Νέο Δάσος, το οποίο αποτελεί τον πυρήνα του ολιστικού και ανθρωποκεντρικού σχεδιασμού του Προγράμματος Αναγέννησης της Β. Εύβοιας.

“Είναι μεγάλη η χαρά μας γιατί ο πυλώνας του Πολιτισμού, με αυτή την ολοκληρωμένη Μελέτη, ανοίγει τις μπουκαπόρτες για να ξεχυθούν τα έργα του συνολικού Σχεδίου, ώστε να ξαναπάρει ζωή αυτός ο τόπος, ο βαθειά τραυματισμένος από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου 2021” αναφέρει με σχετική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γιάννης Ρούντος.

“Πιστεύω πως το ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ απαντά τοπικά στο θεμελιώδες τρίπτυχο της Βιώσιμης Ανάπτυξης: στις ανάγκες για την Οικονομία, την Κοινωνία και το Περιβάλλον. Οι περισσότεροι από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs) καλύπτονται ολοφάνερα από τα έργα που αποβλέπουν σε: υγεία, επιχειρηματικότητα και εργασία, αστική ζωή και μετακίνηση, περιβαλλοντική ανάπλαση, κουλτούρα-εκπαίδευση κ.λπ. Με βεβαιότητα θα πω ότι το ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ είναι υποδειγματικός πιλότος για την ανασυγκρότηση και άλλων περιοχών στη χώρα μας.Προσωπικά, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έκλεισα έναν μεγάλο επαγγελματικό κύκλο στην Interamerican με αυτή τη μικρή συνεισφορά και πρωτοβουλία μου για τον Πολιτισμό στη Β. Εύβοια, ώστε να υποστηριχθεί η Μελέτη από την εταιρεία” προσθέτει και εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα που εκπόνησε αυτή την, όπως την χαρακτηρίζει, εξαιρετική εργασία καθώς και σε όλη την ομάδα του Σταύρου Μπένου.

“Ευγνωμονώ ξεχωριστά αυτόν τον σπουδαίο πολίτη και άνθρωπο και για τα καλά του λόγια -που με δεσμεύουν- κατά την ολοκλήρωση της διαδρομής μου στην εταιρεία (βίντεο που ακολουθεί – μέρος του συνολικού αναμνηστικού βίντεο με 27 δηλώσεις σημαντικών για εμένα προσώπων” επισημαίνει ειδικά για τον κο Μπένο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr