Αναταραχή στην Εύβοια για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά- Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας
Ειδησεις ευβοια

Αναταραχή στην Εύβοια για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά- Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας μεταφέρθηκαν τα χθεσινά επεισόδια στο περιθώριο του θανάτου του 16χρονου Ρομά- Σε επιφυλακή παραμένουν αστυνομικά τμήματα στην Εύβοια, τα οποία είναι κοντά σε καταυλισμούς

Eπεισοδίων συνέχεια είχαμε στα σηματικώς εκτεταμμένα επεισόδια που ξέσπασαν και στην Εύβοια στο περιθώριο της δημοσιοποίησης της είδησης του θανάτου του 16χρονου Ρομά ο οποίος κατέληξε ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του «Ιπποκράτειου» στη Θεσσαλονίκη έχοντας δεχθεί πυρά από αστυνομικό της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, κατά την διάρκεια καταδίωξης.

Συγκεκριμένα, τα χθεσινά επεισόδια στην πόλη της Χαλκίδας μεταφέρθηκαν και στο νοσοκομείο της πόλη καθώς ομάδα Ρομά, μη έχοντας την δυνατότητα να κινηθούν προς την αστυνομική διεύθυνση, προχώρησαν σε πορεία διαμαρτυρία στο Γενικό Νοσοκομείο.

Το γενικό έκρυθμο κλίμα και στο νησί μας, πιο ειδικά στην περιοχή της Χαλκίδας προκάλεσε αναμφισβήτητα αναστάτωση και φόβο στους κατοίκους οι οποίοι, μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηριστικά ανέφεραν πως επρόκειτο για τριάντα άτομα τα οποία και αναγκαστικά η αστυνομία επιτηρούσε προκειμένου η κατάστηση να μην εκτραχυνθεί.

Παράλληλα, κάνουν λόγο για αλλαλούμ στους δρόμους της πόλης το οποίο, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν έγινε με την ανοχή των αρχών.

Συγκεκριμένα, περιγράφουν τις κυκλοφοριακές καθυστερήσεις που, ως φυσικό επόμενο, σημειώθηκαν καθώς τα επεισόδια ήταν σε εξέλιξη αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “δύο ώρες κάναμε να βγούμε από την Ψιλή Γέφυρα στην Λιανή Άμμο”.

Υπενθυμίζεται πως χθες, αρχικά Ρομά στην περιοχή Καμάρες άναψαν φωτιές και συγκεντρώθηκαν προκειμένου να προγραμματίσουν πορεία προς το κέντρο της πόλης αλλά και την αστυνομική διεύθυνση Εύβοιας διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 16χρονου.

Πληροφορίες ανέφεραν πως περίπου τριάντα άτομα έκαψαν λάστιχα και κάδους απορριμμάτων.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Νωρίτερα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ έστειλε γραπτή εντολή στην αστυνομική διεύθυνση Ευβοίας στην οποία έγινε λόγος για έκτακτους, σοβαρούς και κατεπείγοντες υπηρεσιακούς λόγους με τους οποίους άπαντες τίθενται σε γενική επιφυλακή.

Ειδικότερα όσα αστυνομικά τμήματα βρίσκονται στην Εύβοια, τα οποία είναι κοντά σε καταυλισμούς Ρομά έχουν άρχισαν να λαμβάνουν τα μέτρα τους.

Η εντολή απευθύνθηκε, μάλιστα, σε όλο το αστυνομικό προσωπικό, τους συνοριακούς φύλακες και τους ειδικούς φρουρούς.

«Γνωρίζεται ότι κατ’ εφαρμογή ανωτέρω σχετκώ και για έκτακτους σοβαρούς και κατεπείγοντες Υπηρεσιακούς λόγους από λήψεως παρούσας τίθεται σε γενική επιφυλακή το σύνολο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρι νεοτέρας και για λόγους προστασίας δημόσιας τάξης και ασφάλειας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Την εντολή υπέγραφε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνος Σκούμας.

Σε κάθε περίπτωση, το καθεστώς επιφυλακής των τελευταίων ωρών, ισχύει γενικευμένα για όλες τις αστυνομικές αρχές της χώρας καθώς από γίνονται διαρκείς συσκέψεις στην αστυνομία, ενώ αποφασίστηκε γενική επιφυλακή όλων των αστυνομικών δυνάμεων στο φόβο επιπρόσθετων και ακόμη σοβαρότερων επεισοδίων στα μεγάλα αστικά κέντρα και όχι μόνο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr