«Ανεμμογεννητριες στη Σκύρο ποτέ», λέει ο δήμαρχος
Ειδησεις ευβοια

«Ανεμμογεννητριες στη Σκύρο ποτέ», λέει ο δήμαρχος

Όπως έγινε γνωστό δημοσιεύτηκε η απόφαση του κεντρικού αρχαιολογικού συμβουλίου σχετικά με την γνωμοδότηση του και την εγκατάσταση αιολικών στη Σκύρο.

Ανεμογεννήτριες ΣΤΗ ΣΚΥΡΟ; ΠΟΤΕ!!! Αυτό αναφέρει σε ανάρτηση του στα σόσιαλ ο δήμαρχος του Νησιού.

Τι αναφέρει ο δήμαρχος

Όπως έγινε γνωστό δημοσιεύτηκε η απόφαση του κεντρικού αρχαιολογικού συμβουλίου σχετικά με την γνωμοδότηση του και την εγκατάσταση αιολικών στη Σκύρο.
Η απόφαση του Κ.Α.Σ Λήφθηκε με τη θετική γνώμη της πλειοψηφίας του συμβουλίου υπό τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στο σκεπτικό της.

Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε το ΚΑΣ στο οροπέδιο Άρι και στο κάστρο της χώρας «Σκύρου» ανέπτυξα όλα τα επιχειρήματα που εκφράζουν την αντίσταση όλων μας στην απόπειρα βιομηχανικής επένδυσης με αιολικές μηχανές!
Όπως ανέφερα και στα μέλη του ΚΑΣ δεν περιμένουμε να βρούμε «Μυκήνες» στον «Κόχυλα» ώστε να εμπίπτει στο 100% της αρμοδιότητας τους η όποια γνώμη τους. Και τους κάλεσα να κρίνουν αυτή την επένδυση με την «ειδικότητα» που όλοι διαθέτουμε, αυτή του ανθρώπου, που ενώ αποτελούμε μέρος της Φύσης, ταυτόχρονα εξετάζουμε – γνωμοδοτούμε, αν θα την καταστρέψουμε!
Άλλωστε οι σημαντικότερες αρνητικές γνώμες παρασχέθηκαν από τις κατ εξοχήν αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για την ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΉ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!
1. Από τη Διεύθυνση διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος & Βιοποικιλότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και 2. από τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ)!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=960049969246768&id=100057253217804

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στο οροπέδιο «Αρι» κλείνοντας την εισήγησή μου και απευθυνόμενος προς τα μέλη του, ανέφερα πως έχουν μια μεγάλη ευκαιρία!
Να συνταχθούν με την καθολική λαϊκή βούληση και να λάβουν μια απόφαση σύμφωνη με το μέτρο το σεβασμό και την επιθυμία των κατοίκων που για εκατοντάδες αιώνες αλληλοεπιδρούν με το τοπίο και την γη τους για να μπορούμε σήμερα να κρατάμε την ιερή ισορροπία, η οποία διατηρείται με ένα μόνο τρόπο.
Την ταπεινότητα των ανθρωπογενών παρεμβάσεων απέναντι στην κυρίαρχη Φύση.
Η θέση του κεντρικού αρχαιολογικού συμβουλίου είναι μία ακόμη γνωμοδότηση από τις δεκάδες που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της έγκρισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του προτεινόμενου έργου.

Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 5 αρνητικές & 4 θετικές γνωμοδοτήσεις, 11 θετικές υπό προϋποθέσεις (μαζί με του ΚΑΣ) , ενώ αναμένονται ακόμα 15 γνώμες φορέων!

Ο Δήμος Σκύρου ο οποίος με κάθε τρόπο και νομικές ενέργειες έχει τοποθετηθεί εναντίον της σχεδιαζόμενης άλωσης, θα εκτιμά τις όποιες εξελίξεις και θα συνεχίζει να ενεργεί να υπερασπίζεται και να προστατεύει το νησί από την βιομηχανική απειλή.

Όμως όλα αυτά δεν έχουν σημασία!

Το μέλλον της Σκύρου το έχουμε δει καθαρά και περιλαμβάνει άλλα, πολύ όμορφα πράγματα!!!

Εδώ οφείλω να επισημάνω ότι η πιο ισχυρή γνωμοδότηση απ’ όλες είναι ΑΡΝΗΤΙΚΗ, ΑΤΑΛΛΑΝΤΕΥΤΗ ΑΝΕΠΗΡΡΕΑΣΤΗ και ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ !
Και έχει δοθεί από τους κατοίκους της Σκύρου!
Η αρνητική μας γνωμοδότηση ξεκίνησε από το 2005 και φθάσαμε στο 2024 και συνεχίζουμε…

Και το αποφατικό της δε χρειάζεται σελίδες για να αναπτυχθεί!

Συνοψίζεται σε έξι λέξεις!!!
ΣΤΗ ΣΚΥΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr