Άγγελος Αναστασιάδης: Πρόταση για επανίδρυση ΑΤ στη Νέα Αρτάκη
ΑΠΟΨΕΙΣ

Άγγελος Αναστασιάδης: Πρόταση για επανίδρυση ΑΤ στη Νέα Αρτάκη

Σειρά προτάσεων και ιδεών από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο
Δύο νέες προτάσεις παρουσίασε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Έλενα Βάκα, Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος διεκδικεί έναν από τους σταυρούς στο Δήμο Χαλκιδέων με αξιώσεις, αλλά κυρίως με νέες ιδέες και όρεξη για δουλειά. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η πρόταση για επανίδρυση ΑΤ Νέας Αρτάκης, γιατί όπως επισημαίνει και ο ίδιος, η Αρτάκη με πάνω από 10000 κατοίκους και ως δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Εύβοιας δεν νοείται να μην έχει το δικό της Αστυνομικό Τμήμα.
Ολόκληρη η πρόταση του Άγγελου Αναστασιάδη
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και ας μην φοβόμαστε να πούμε αλήθειες. Ένα από τα βασικότερα θέματα της πόλης μας είναι η  ένταξη των Ρομά. Συχνά, γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών παραβατικότητας. Δεν αρκεί να λέμε ότι πρέπει να κινητοποιηθούμε, πρέπει να το κάνουμε κιόλας! Θεωρητικά γίνονται προσπάθειες ένταξης εδώ και δεκαετίες, χωρίς αποτέλεσμα. Να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας, όπως κάποιοι λένε, προφανώς δεν γίνεται και φυσικά δεν είναι και σωστό!
➡️Άρα, τι μπορούμε να κάνουμε;
Χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε συντονισμένα όποιο εργαλείο έχουμε στα χέρια μας, γιατί με το ανάθεμα δεν γίνεται τίποτα! Πρέπει να κινηθούμε προς δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με την οργάνωση και την ένταξη και η δεύτερη με την καλύτερη αστυνόμευση.
➡️Τι προτείνω;
1️⃣Στοχευμένες προσπάθειες για την επανίδρυση AT Νέας Αρτάκης.
Η #Νέα_Αρτάκη με πληθυσμό 10302 κατοίκους είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της #Εύβοιας. Εκτός των ζητημάτων με τους Ρομά, μία πόλη μ αυτό τον πληθυσμό προφανώς και χρειάζεται στελεχωμένο ΑΤ για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας και την αντιμετώπιση των όποιων φαινομένων παραβατικότητας.

2️⃣Υλοποίηση Τοπικού Σχεδίου Δράσης.
Η Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη Ρομά 2021-2030 επιδιώκει οι Δήμοι να φτιάξουν τοπικά σχέδια. Με το τοπικό σχέδιο θα έχουμε δράσεις ένταξης φτιαγμένες πάνω στις ανάγκες της περιοχής μας  και όχι εκθέσεις ιδεών για το τι πρέπει να γίνει. Ήδη, Δήμοι έχουν προχωρήσει στην υλοποίηση του. Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι κομβικός ως προς την υλοποίηση και ωρίμανση σχετικών παρεμβάσεων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr