Αποκλειστικό Evima.gr: Τότε θα ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης της παραλίας στην Αμάρυνθο
Ειδησεις ευβοια

Αποκλειστικό Evima.gr: Τότε θα ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης της παραλίας στην Αμάρυνθο

Στόχος του, σημαντικού για την Εύβοια, έργου είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όχι μόνο των κατοίκων της Αμαρύνθου αλλά και των επισκεπτών της.

Σημαντική εξέλιξη για την Εύβοια αποτελεί το έργο της ανάπλασης της παραλίας της Αμαρύνθου η οποία και άρχισε εκ νέου σήμερα.

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο evima.gr, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, οι εργασίες στην παραλία της Αμαρύνθου που ξεκίνησαν για το υπόλοιπο κομμάτι της περιοχής και αφορούν το κομμάτι των μαγαζιών μέχρι τη θέση parking, στοχέυεται να ολοκληρωθούν μέχρι το Πάσχα.

Μάλιστα, ο εργολάβος που ξεκίνησε από σήμερα τις σχετικές εργασίες έχει ήδη πληρωθεί.

Περί τον Απρίλιο εξάλλου εκτιμούσε πως θα ολοκληρωθοήυν οι εργασίες και ο δήμαρχος Ερέτριας Ιωάννης Δημητρόπουλος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο evima.gr ο δήμαρχος Ερέτριας, πριν λίγο καιρό, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Απρίλιο όπου και θα δοθεί ένα πραγματικά υπέροχο έργο τόσο στους καταστηματάρχες όσο και στους πολίτες της Αμαρύνθου.

Καθημερινά εργάζονται πυρετωδώς τα συνεργεία έτσι ώστε να παραδοθεί η παραλία στην ώρα της για τη χρήση εν όψει του καλοκαιριού μιας και η Αμάρυνθος είναι πόλος έλξης αρκετών επισκεπτών.

Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει άλλη πνοή στην πόλη.

Σε ότι αφορά το υπόλοιπο τμήμα αναμένεται να ξηλωθεί και να ανακαινιστεί από το επόμενο φθινόπωρο.

Υπενθυμίζεται πως Δήμος Ερέτριας έδωσε προθεσμία μέχρι σήμερα Κυριακή 15 Ιανουαρίου στους καταστηματάρχες να μαζέψουν τον εξοπλισμό τους.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Δήμου ανέφερε τα εξής:

” Για την απρόσκοπτη έναρξη των εργασιών, παρακαλούνται οι καταστηματάρχες του παραλιακού μετώπου (από το κατάστημα “Γοργόνα” και δυτικά) όπως απομακρύνουν τον κινητό εξοπλισμό των καταστημάτων τους (ομπρέλες, τραπέζια καθίσματα κλπ.) το αργότερο μέχρι την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023.”

Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όχι μόνο των κατοίκων της Αμαρύνθου αλλά και των επισκεπτών της.

Mε βάση το παραπάνω, αναμένεται να αλλάξει ριζικά την παραλία της Αμαρύνθου.

Οι εργασίες γίνονται σταδιακά και με μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια προκειμένου να υπάρξει ένα άριστο αποτέλεσμα, αισθητικά και δομικά για την περιοχή.

Το έργο υλοποιείται με πόρους από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και αναλυτικότερα ξεκίνησε από το κατάστημα Gorgona di Stefano προς το πάργκινγκ και θα συνεχιστεί μεχρι να ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr