Ειδησεις ευβοια

Απορρίμματα- Εύβοια: Γιατί μπαίνει προσωρινά «στον πάγο» η μεταφορά τους στην Θήβα

Απορρίμματα- Εύβοια: Γιατί μπαίνει προσωρινά «στον πάγο» η μεταφορά τους στην Θήβα
Σε ΦΕΚ η απόφαση για μεταφορά απορριμάτων από την Εύβοια στην Θήβα. Τί μεσολαβεί της εφαρμογής της

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιοποιήθηκε η απόφαση για τη μεταφορά και τη διάθεση σύμμεικτων Αστικών Στερεών Αποβλήτων των Δήμων Ερέτριας, Καρύστου και Κύμης – Αλιβερίου, στον χώρο υγειονομικής ταφής (ΧΥΤ) Θήβας.

Η διανομή σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στο ΦΕΚ (27 Σεπτεμβρίου 2022 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 5044) θα πρέπει να γίνει ως εξής:

Δήμος Ερέτριας: μέγιστη ποσότητα χιλίων εννιακοσίων τόνων (1.900t),

Δήμος Κύμης – Αλιβερίου: μέγιστη ποσότητα δύο χιλιάδων επτακοσίων τόνων (2.700t).

Η προσωρινή διαχείριση επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος προκειμένου να προστατεύεται η δημόσια υγεία και το περιβάλλον από τη συσσώρευση των αποβλήτων και να πραγματοποιείται η αποκομιδή αυτών, η οποία δεν επιδέχεται αναβολή, σημειώνεται στο ΦΕΚ.

Η Υπουργική απόφαση Σκρεκα, με ισχύ μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2023 σε κάθε περίπτωση δεν θα εφαρμοστεί πριν οι τρεις δήμαρχοι Θηβαιων Γιωργος Αναστασίου, Ιστιαίας- Αιδηψού Ιωάννης Κοντζιάς και Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος συναντηθούν τις επόμενες μέρες, προκειμένου να βρεθεί ακόμη μια λύση, για να μην επιβαρυνθεί μόνο ο δήμος Θηβαίων που επίσης αντιμετωπίζει θέματα με το ΧΥΤ Θήβας.

Ο δήμαρχος Θηβαίων έχει ξεκαθαρίσει ότι ο ΧΥΤ Θήβας δεν δύναται να δεχθεί τα απορρίμματα και των τριών δήμων.

Με βάση ο ΦΟΣΔΑ, στο Δ.Σ του οποίου συμμετέχουν οι δήμαρχοι Θηβαίων, Λαμιεων και Ιστιαιας-Αιδηψού αποφάσισε οι τρεις δήμοι της Εύβοιας να πήγαιναν τα μισά απορρίμματα στην Ιστιαία και τα αλλα μισά στην Άμφισσα.

Η ίδια απόφαση ορίζει οι δήμοι Χαλκιδέων και Διρφυών -Μεσσαπιών να τα πηγαίνουν στα Τρίκαλα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr