Αποτροπιασμός στην Εύβοια: Πυροβόλησαν το σκυλάκι- μασκότ της Κύμης
Ειδησεις ευβοια

Αποτροπιασμός στην Εύβοια: Πυροβόλησαν το σκυλάκι- μασκότ της Κύμης

Το αδεσποτάκι διαπιστώθηκε να φέρει τραύματα με αίμα χθες το πρωί έχοντας ακινητοποιηθεί έξω από επιχείρηση κοντά σε παιδική χαρά στην πλατεία Κύμης στην Εύβοια

Καθώς τα περιστατικά κακοποίησης ζώων στη χώρα μας μοιάζουν, παρά την ισχυροποιήση του νομοθετικού πλαισίου, να μην έχουν τέλος, η Εύβοια γίνεται μάρτυρας και «πρωταγωνίστρια» σε μια ανάλογη θλιβερή είδηση αφού στην Κύμη πυρά δέχτηκε αδέσποτο σκυλάκι– μασκότ της περιοχής που λάμβανε προσοχή και φροντίδα από τους κατοίκους.

Το αδεσποτάκι διαπιστώθηκε να φέρει τραύματα με αίμα χθες το πρωί έχοντας ακινητοποιηθεί έξω από επιχείρηση κοντά σε παιδική χαρά στην πλατεία Κύμης.

Πρόκειται για αρσενικό σκυλάκι 22 κιλών με άσπρο και καφέ τρίχωμα.

Το σκυλάκι μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου και διαπιστώθηκε πως φέρει βαρύ τραύμα από πυρά σε θώρακα και πόδια.

Yπεβλήθη σε επέμβαση ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να αφαιρεθεί η σφαίρα και εκτιμάται πως θα αποβληθεί από τον οργανισμό του. Τα τραύματα του δέχθηκαν φροντίδα και χρειάστηκε μάλιστα να κάνει συνολικά 14 ράμματα, δέκα στο μεγαλύτερο τραύμα και 4 στο μικρότερο.

Η κατάσταση του ζώου κρίνεται αυτή την ώρα καλή και οι αγανακτισμένοι από το περιστατικό πολίτες ζητούν όσες είναι δυνατόν περισσότερες, πληροφορίες για το συμβάν.

Οι άνθρωποι που το βρήκαν και το μετέφεραν στον κτηνίατρο έχουν δώσει κατάθεση στην αστυνομία και ο φάκελος θα πάει στον εισαγγελέα.
«Όποιος δεν διστάζει να πυροβολήσει για πλάκα ένα άκακο σκυλί, είναι ικανός και για ακόμα χειρότερα» τονίζουν σε ανάρτηση στο Facebook.

Επίσης χρειάζονται χρήματα για τα έξοδα του ζώου, οποίος κάτοικος Κύμης μπορεί και θέλει να περάσει από το κτηνιατρείο να συνεισφέρει στα έξοδα, διαφορετικά μπορεί να καταθέσει:

-PayPal Email: [email protected]
ή
-GR0801103070000030700152298
ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ : 307
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΠΩΝΥΜΙΑ : ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr