Χαλκίδα: Αυτός είναι ο 23χρονος που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό
Ειδησεις ευβοια

Χαλκίδα: Αυτός είναι ο 23χρονος που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό

Ο φοιτητής που συγκίνησε την Χαλκίδα ανήμερα Θεοφάνεια

Συγκίνησε τη Χαλκίδα το μεγαλείο ψυχής ενός 23χρονου φοιτητή, ο οποίος όπως δήλωσε ο ίδιος, έπιασε τον Τίμιο Σταυρό στον αγιασμό των υδάτων ανήμερα Θεοφάνεια, προς τιμήν του Γιάννη, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά πριν από δύο χρόνια στην Αμάρυνθο.

 

Μπροστά σε πλήθος κόσμου που κατέκλυσε την παραλία πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων στην Χαλκίδα με τη ρίψη του Σταυρού στα νερά του Ευρίπου.

Τον Σταυρό έπιασε ένας 23χρονος φοιτητής, ο Γιώργος Ζούνης, ο οποίος δήλωσε πως έπεσε στα κρύα νερά του Ευρίπου για τον 26χρονο σήμερα Γιάννη, ο οποίος αντίστοιχα το 2021 είχε βουτήξει στα νερά της Αμαρύνθου για να πιάσει τον Σταυρό και τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να είναι παράλυτος.

Τον αγιασμό των υδάτων έκανε ο μητροπολίτης Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομος.

Το χρονικό του τραυματισμού του Γιάννη

Ο νεαρός μαζί με τον πατέρα του ξεκίνησαν από την Δροσιά Ευβοίας για την Αμάρυνθο προκειμένου να ρίξουν μόνοι τους τον Τίμιο Σταυρό. Ήθελαν με αυτό τον τρόπο να εκπληρώσουν το τάμα για τον αδερφό του, ο οποίος πάσχει από λευχαιμία. Λίγες μέρες νωρίτερα, τα Χριστούγεννα, ο 24χρονος είχε γίνει δότης μυελού των οστών με σκοπό να βοηθήσει τον μεγαλύτερο αδερφό του.

Όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Βούτηξε μαζί με τον πατέρα του και δύο ακόμα φίλους τους, όμως τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα. Για μέρες ήταν σε κώμα. Τελικά οι γιατροί διέγνωσαν ολική τετραπληγία. Έκτοτε παραμένει καθηλωμένος σε αμαξίδιο. Ωστόσο, δε έχασε την πίστη του και παραμένει αισιόδοξος για τη ζωή, παρόλο που αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα αρκετές δυσκολίες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr