Χαλκίδα: Αναζητούνται λύσεις για το παλιό νοσομομείο
Ειδησεις ευβοια

Χαλκίδα: Αναζητούνται λύσεις για το παλιό νοσομομείο

Απογοήτευση στην Εύβοια προκαλούν οι εικόνες από το παλιό νοσοκομείο Χαλκίδας
Το παλιό Νοσοκομείο Χαλκίδας είναι  εντελώς αφημένο πλέον στην τύχη του.
Καθώς η ευρύτερη έκταση του ερειπωμένου κτιρίου πλέον έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, συνεχείς είναι οι αναφορές αγανάκτησης πολιτών οι οποίοι και αναρτούν σχετικά φωτογραφικά καρέ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μιλούν για κτίριο που σαπίζει και γειτονιά που ερημώνει αφού όλα τα καταστήματα που άλλοτε λειτουργούσαν εκεί έχουν μεταφερθεί σε άλλα σημεία.

Συνάντηση Ζεμπίλη με Χρυσοχοΐδη – Δρομολογείται λύση για το παλαιό Νοσοκομείο Χαλκίδας

Λύση με βάση την τεκμηριωμένη πρόταση της Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Έλενας Βάκα δρομολογείται για το παλαιό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης του Βουλευτή Εύβοιας Θανάση Ζεμπίλη με τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη χθες το απόγευμα στο Υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Ζεμπίλης τόνισε στον κ. Χρυσοχοΐδη ότι η μόνη ορθολογική πρόταση που έχει κατατεθεί στον δημόσιο διάλογο είναι της κ. Ε. Βάκα για την παραχώρηση του χώρου στον Δήμο Χαλκιδέων, όπως την παρουσίασε σε συναντήσεις της με τον Υφυπουργό κ. Θεμιστοκλέους και τον κ. Σερέτη, Διοικητή της 5ης.

Ζεμπίλης: Το ακίνητο θα μπορούσε να εξυπηρετήσει κάποια αποκεντρωμένη δομή υγείας

«Δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για την παραχώρηση ενός δημόσιου περιουσιακού στοιχείου σε ιδιωτικά συμφέροντα, ούτε για την αξιοποίηση του στο πλαίσιο του Ε.Σ.Υ., καθώς αδυνατούμε να στελεχώσουμε επαρκώς ακόμα και τις υφιστάμενες δομές υγείας. Άλλωστε, το σχέδιο της κυβέρνησης για τον νέο υγειονομικό χάρτη δεν ενθαρρύνει την πολυδιάσπαση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας. Ωστόσο, το ακίνητο είναι μεγάλο και θα μπορούσε να εξυπηρετήσει και κάποια αποκεντρωμένη δομή υγείας, όπως το Κέντρο Υγείας Χαλκίδας. Οποιαδήποτε άλλη μαξιμαλιστική ή εξωπραγματική πρόταση θα έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα την διαιώνιση του προβλήματος, σε βάρος των πολιτών και της πόλης της Χαλκίδας. Άλλωστε, τρία χρόνια ήταν αρκετά για να αντιληφθούμε ότι καμιά άλλη πρόταση δεν μπορεί να ευδοκιμήσει», δήλωσε ο κ. Ζεμπίλης.

Δέσμευση Χρυσοχοΐδη

Ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε ότι είναι σύμφωνος με την προοπτική αυτή και δεσμεύθηκε ότι θα δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες προς την κατεύθυνση της παραχώρησης, μετά από εξειδικευμένη οικονομοτεχνική πρόταση του Δήμου Χαλκιδέων, όπου θα εκθέτει αναλυτικά τον σκοπό της αξιοποίησης. Επίσης, ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε την ενίσχυση σε προσωπικό του Νοσοκομείου Χαλκίδας και την δημιουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου στην καρδιολογική κλινική.

«Περισσότερα από 1000 περιστατικά ετησίως, που χρήζουν καρδιολογικής – αιμοδυναμικής υποστήριξης, διακομίζονται στα νοσοκομεία της Αττικής, γεγονός που επιβαρύνει τα νοσοκομεία του κέντρου, εκτός βέβαια από τους κινδύνους για την υγεία των ασθενών και την ταλαιπωρία των συνοδών τους. Ήδη, βρισκόμαστε στη φάση της απόκτησης του εξοπλισμού μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» ανέφερε ο κ. Ζεμπίλης, ζητώντας από τον Υπουργό να επισκεφθεί το Νοσοκομείο Χαλκίδας για να συναντήσει την διοίκηση, το προσωπικό, το σωματείο των εργαζομένων, αλλά και τον δραστήριο σύλλογο φίλων του ΓΝΧ. Ο κ. Χρυσοχοΐδης συμφώνησε με την επιχειρηματολογία του κ. Ζεμπίλη και δεσμεύθηκε να ενισχύσει το ΓΝΧ κατά την προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού του Ιανουαρίου 2024. Τέλος, αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Ζεμπίλη να επισκεφθεί σύντομα το Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr