Χαλκίδα: Αντιδράσεις για την πιθανή κατάργηση της εφορίας
Ειδησεις ευβοια

Χαλκίδα: Αντιδράσεις για την πιθανή κατάργηση της εφορίας

Αντιδρά η δήμαρχος Χαλκιδέων για τη φημολογούμενη κατάργηση της Δ.Ο.Υ Χαλκίδας.

Η Έλενα Βάκα είναι κατηγορηματικά αντίθετη στη φημολογούμενη κατάργηση της Δ.Ο.Υ Χαλκίδας, και θα αποστείλει σχετική επιστολή και θα συναντηθεί, τις επόμενες ημέρες, με τον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και παράλληλα θα εισηγηθεί να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων.

Η Δ.Ο.Υ Χαλκίδας εξυπηρετεί όλο το νησί της Εύβοιας, το 2ο μεγαλύτερο νησί στη χώρα, την πολυπληθέστερη Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ολόκληρο τον Δήμο Χαλκιδέων, τον 12ο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, με πληθυσμιακή και γεωγραφική ισχυρή θέση.

Δεν είναι δυνατόν, η πολύπαθη Εύβοια, που παλεύει να ανακάμψει από τα πλήγματα των τελευταίων ετών και ο 12ος μεγαλύτερος Δήμος στη χώρα, να μη διαθέτουν Δ.Ο.Υ εντός των γεωγραφικών τους ορίων.

Η πιθανότητα λουκέτου στην Δ.Ο.Υ Χαλκίδας θα οδηγήσει στην αποδόμηση και τον οικονομικό μαρασμό, με σημαντικές επιπτώσεις στην επιχειρηματική, παραγωγική και οικονομική ανάπτυξη του Δήμου Χαλκιδέων και της Εύβοιας, δημιουργώντας παράλληλα μεγάλα προβλήματα στους επαγγελματίες του τόπου και στην εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις για τις φορολογικές τους υποθέσεις.

Η ποινική υπόθεση για μεμονωμένους υπαλλήλους, δεν πρέπει να αποτελέσει αφορμή απαξίωσης στη λειτουργία μιας υπηρεσίας, που καθημερινά εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες και επαγγελματίες.

Η απουσία στελεχωμένων φορολογικών υπηρεσιών θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην κοινωνική και οικονομική συνοχή ενός ολοκλήρου νησιού, που έχει μεγάλη επιχειρηματική και επαγγελματική δραστηριότητα και αντί να ανακάμπτει, οδηγείται στην ολική υποβάθμιση.

Λουκέτο στη ΔΟΥ Χαλκίδας;

Στο κλείσιμο της ΔΟΥ  Χαλκίδας μετά το σκάνδαλο με το κύκλωμα των εφοριακών που ξέσπασε φαίνεται να έχουν καταλήξει οι Αρχές.
Μετά το σάλο με το κύκλωμα στην εφορία στη  Χαλκίδα, οι υπόλοιποι υπάλληλοι βρίσκονται… στα κάγκελα ενώ άγνωστο είναι αν και πώς θα λειτουργήσει η ΔΟΥ.

«Η εφορία της Χαλκίδας θα κλείσει και όλο αυτό δυστυχώς θα «πάρει μπάλα» τους υπαλλήλους που δεν είχαν καμία σχέση με το κύκλωμα, αλλά και τους ίδιους τους πολίτες οι οποίοι θα χρειάζεται να μετακινούνται μέχρι την εφορία της Αθήνας για να διευθετήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Η απομάκρυνση των επίορκων υπαλλήλων, αλλά και η εικόνα της ΔΟΥ στην περιοχή έχει αποτελέσει «ανοιχτή πληγή» για της ΑΑΔΕ και υπάρχουν σκέψεις στο να λειτουργεί απλά κάτι σαν ΚΕΠ. Αλλά η βάση της εφορίας πλέον να μην είναι στην Χαλκίδα.

Τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η πολύκροτη υπόθεση», είχε πει στον ΑΡΤ 90,6 FM ο κάτοικος και δημοσιογράφος Νίκος Αγγελής.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι»

Πέρα, όμως, από το λειτουργικό του πράγματος, οι υπόλοιποι υπάλληλοι είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Διότι αισθάνονται να έχουν στιγματιστεί κοινωνικά και να είναι δακτυλοδεικτούμενοι… χωρίς επί της ουσίας να έχουν καμία ανάμειξη σε έκνομες πράξεις.

Αυτό αναφέρουν και σε ανακοίνωσή τους, με την οποία ζητούν να μάθουν τι θα γίνει με την εφορία στη  Χαλκίδα αλλά και να σταματήσει το «τσουβάλιασμα» που τους κατατάσσει όλους στην  κατηγορία των διεφθαρμένων και των παραδόπιστων. «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος εργαζομένων στις ΔΟΥ σε Βοιωτία και Εύβοια, ενώ παράλληλα ζητούν την κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ενωσης έτσι ώστε να γνωρίζουν τι θα συμβεί με την εφορία στη Χαλκίδα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr