Ειδησεις ευβοια

Χαλκίδα: Χειροπέδες σε τρεις για τον άγριο ξυλοδαρμό και τη ληστεία σε 91χρονο

Χαλκίδα: Χειροπέδες σε τρεις για τον άγριο ξυλοδαρμό και τη ληστεία σε 91χρονο
Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας ενώ το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες ενώ έχει επιστρέψει στο σπίτι του

Σε σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Χαλκίδας μετά την άγρια επίθεση σε βάρος ενός 91χρονου, τον οποίο ξυλοκόπησαν για να αποσπάσουν 80 ευρώ το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Απριλίου.

Η αστυνομία μετά από έρευνα κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τρία άτομα, τα οποία το θύμα αναγνώρισε, ενώ παραδέχτηκαν τις πράξεις τους.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, μετά από άμεση κινητοποίηση και ενδελεχείς έρευνες, πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 25 Απριλίου συνελήφθησαν στη Χαλκίδα τρεις ημεδαποί, ένας άνδρας και δύο γυναίκες για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, χθες μεσημβρινές ώρες, οι τρεις συλληφθέντες εισήλθαν στην οικία ηλικιωμένου ημεδαπού και με την άσκηση σωματικής βίας από τον άνδρα συλληφθέντα, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από το εσωτερικό της οικίας και τράπηκαν σε φυγή. Ο παθών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου του παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα και αποχώρησε.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και σε βάρος του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας. Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Πώς έγινε η επίθεση

Οι δράστες εμφανίστηκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου και αφού του ζήτησαν λίγο νερό και εκείνος μπήκε στο σπίτι για να τους το δώσει, οι δράστες τον ακολούθησαν και έκλεισαν πίσω τους την πόρτα, κάτι που σήμανε την αρχή του κακού για τον ηλικιωμένο.

Ο 91χρονος άνδρας τρόμαξε πως δεν θα γλίτωνε από τα χέρια των κακοποιών, που τον χτυπούσαν με μανία, φωνάζοντας να τους δώσει τα χρήματα, ενώ τον έπιασαν ακόμα και από τον λαιμό απειλώντας ότι θα τον πνίξουν.

Για 80 ευρώ τον πέταξαν στο έδαφος και του επιτέθηκαν χτυπώντας τον άγρια και ζητώντας του τα χρήματα, ενώ όταν συνελήφθησαν παραδέχθηκαν τις πράξεις τους και πλέον η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr