Χαλκίδα: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» – Ξεσπούν οι υπάλληλοι, τι θα γίνει με την εφορία
Ειδησεις ευβοια

Χαλκίδα: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» – Ξεσπούν οι υπάλληλοι, τι θα γίνει με την εφορία

Μετά το σάλο με το κύκλωμα στην εφορία στη Χαλκίδα, οι υπόλοιποι υπάλληλοι βρίσκονται… στα κάγκελα ενώ άγνωστο είναι αν και πώς θα λειτουργήσει η ΔΟΥ.

Το οικονομικό σκάνδαλο που ξέσπασε στη Χαλκίδα, αποτελεί τη νο1 είδηση στη χώρα τα τελευταία 24ωρα. Υψηλά ιστάμενοι υπάλληλοι, αλλά και άλλοι που βρίσκονται χαμηλότερα στην ιεραρχία, είναι στα χέρια των αρχών ενώ καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας διάλογοι και στοιχεία για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος.

Το θέμα, όμως, είναι τώρα το τι θα γίνει με την εφορία στη Χαλκίδα. Θα λειτουργήσει τη Δευτέρα, κι αν ναι πώς θα συμβεί αυτό; Πέρα, όμως, από το λειτουργικό του πράγματος, οι υπόλοιποι υπάλληλοι είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Διότι αισθάνονται να έχουν στιγματιστεί κοινωνικά και να είναι δακτυλοδεικτούμενοι… χωρίς επί της ουσίας να έχουν καμία ανάμειξη σε έκνομες πράξεις.

Αυτό αναφέρουν και σε ανακοίνωσή τους, με την οποία ζητούν να μάθουν τι θα γίνει με την εφορία στη Χαλκίδα αλλά και να σταματήσει το «τσουβάλιασμα» που τους κατατάσσει όλους στην  κατηγορία των διεφθαρμένων και των παραδόπιστων. «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος εργαζομένων στις ΔΟΥ σε Βοιωτία και Εύβοια, ενώ παράλληλα ζητούν την κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ενωσης έτσι ώστε να γνωρίζουν τι θα συμβεί με την εφορία στη Χαλκίδα.

Παράλληλα, το Επιμελητήριο Εύβοιας κατέθεσε σχετικό αίτημα στον υπουργό Οικονομικών, αφού πέρα από τους υπαλλήλους για την εφορία ενδιαφέρονται και οι επαγγελματίες στη Χαλκίδα. Ζητούν, έτσι, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην κλείσει η εφορία και να μπορούν να εξυπηρετηθούν για τις υποθέσεις τους. Το αίτημα αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Την αποκάλυψη της υπόθεσης διαφθοράς στην Δ.Ο. Υ. Χαλκίδας που πλέον έχει πάρει ως έπρεπε, τον δρόμο της δικαιοσύνης, ακολουθήσε εντολή του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κου Γιώργου Πιτσιλή, μεταξύ άλλων για τα κάτωθι :

 

  • Μεταφορά των υποθέσεων ελέγχου από την ΔΟΥ Χαλκίδας, στα ελεγκτικά κέντρα της Αττικής, με τους ελεγκτές της συγκεκριμένης υπηρεσίας να εντάσσονται στα ΕΛΚΕ Αττικής, χωρίς όμως να ελέγχουν υποθέσεις φορολογουμένων της Εύβοιας, όπως και το σύνολο των υπαλλήλων της συγκεκριμένης Εφορίας.
  • Οι διαδικασίες είσπραξης εσόδων θα ενταχθούν στο ΚΕΒΕΙΣ Αττικής και του κεφαλαίου στο ΚΕΦΟΚ Αττικής.

 

Επί αυτών, τονίζοντας ότι η νήσος Εύβοια που εκπροσωπούμε είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας με μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα και προσφορά στους πλέον σημαντικούς για την ελληνική οικονομία κλάδους, μια νήσος που παλεύει τα τελευταία χρόνια να αναγεννηθεί κυριολεκτικά από τις στάχτες της, σας καταθέτουμε ότι : 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας μετά από την ανωτέρω εντολή εκφράζει την βαθιά του απογοήτευση και την έντονη δυσαρέσκεια του τονίζοντας ότι ο αντίκτυπος της εφαρμογής της, στην περιοχή της πρωτεύουσας του νομού αλλά και σε όλη την περιφέρεια του θα είναι πολύ μεγάλος και το μπαράζ των εξελίξεων καταστροφικό.

H ανωτέρω εντολή του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα συντελέσει καταλυτικά στην περαιτέρω κοινωνική και οικονομική υποβάθμιση και απαξίωση της περιοχής αλλά και της ζωής των πολιτών της, βάζοντας ταφόπλακα στην τοπική επιχειρηματικότητα. Πλέον αυτών θα υποθάλψει την όλη πρωτοβουλία στρατηγικής ανασυγκρότησης της πολυπαθούς Εύβοιας, την οποία εξήγγειλε και στηρίζει η κυβέρνηση από το έτος 2021.

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα σας ζητούμε όπως αντί των ανωτέρω, μεριμνήσετε άμεσα:

Για την επαρκή στελέχωση της Δ.Ο.Υ Χαλκίδας, κατόπιν της θέσης σε προσωρινή αργία πέντε (5) υπαλλήλων της και την εύρυθμη λειτουργία της ως νευραλγική Υπηρεσία που εξυπηρετεί το Νομό.

Την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών εμπράκτως, με την επαναφορά της απρόσκοπτης λειτουργίας όλων των τμημάτων της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας.

 

Με Εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

 Γιάννης Γεροντίτης».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr