Χαλκίδα: Ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις οι έμποροι
Ειδησεις ευβοια

Χαλκίδα: Ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις οι έμποροι

Αναμένονται αποφάσεις σήμερα στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας, στα γραφεία του στην οδό Σιώκου 4.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ώστε να αποφασιστούν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, κατά των διατάξεων του νομοσχεδίου, που αδικούν  τους εμπόρους.

Καταστήματα «φαντάσματα» στη Χαλκίδα

Ο πιο εμπορικός δρόμος στη Χαλκίδα, η πασίγνωστη οδός Αβάντων, έχει γεμίσει μαγαζιά – φαντάσματα καθώς παραμένουν κλειστά υπό το βάρος της κρίσης.
Η εικόνα που συναντούσε κανείς σε εμπορικούς δρόμους της Χαλκίδας την προηγούμενη δεκαετία, λόγω της οικονομικής κρίσης, ήταν εικόνα θλίψης. Τα περισσότερα καταστήματα είχαν βάλει «λουκέτο», κάτι που δυστυχώς συνεχίζεται ακόμα και σήμερα σε πολλές περιπτώσεις. Μια βόλτα στην οδό Αβάντων και θα καταλάβει κανείς ότι τα προβλήματα για τους επιχειρηματίες παραμένουν αρκετά, και σοβαρά.

Κλειστά καταστήματα στη Χαλκίδα

Το Evima.gr έκανε αυτή τη βόλτα και εντόπισε σωρεία καταστημάτων να παραμένουν κλειστά. Ο λόγος, προφανώς, είναι οικονομικός. Οι έμποροι και οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στα υψηλά ενοίκια, ούτε και στις υπόλοιπες υποχρεώσεις που ανακύπτουν όταν ανοίξει ένα κατάστημα. Ενέργεια, μισθοδοσίες, τροφοδοσία, όλα έχουν αυξηθεί για τον επαγγελματία και η εικόνα των κλειστών καταστημάτων στην καρδιά της Χαλκίδας, όσο αποκαρδιωτική και να είναι, έχει εξήγηση.

«Πονάνε» οικονομικά οι επιχειρήσεις στη Χαλκίδα

«Κλείνει το ένα μαγαζί μετά το άλλο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Χαλκίδα «πονάνε» οικονομικά. Το ρεύμα, το νερό, τα ενοίκια όλα έχουν πάρει φωτιά. Δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στα έξοδα που έχει το κάθε μαγαζί γι αυτό και κλείνει το ένα μετά το άλλο», είπε χαρακτηριστικά στο Evima.gr έμπορος της περιοχής που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Οι επιχειρηματίες είναι σε απόγνωση

«Η κίνηση έχει μειωθεί παρά πολύ ο κόσμος έχει περιορίσει τις αγορές του, δυσκολεύονται οικονομικά. Πολλά μαγαζιά κλείνουν νωρίτερα από το κανονικό ωράριο για να κάψουν λιγότερο ρεύμα. Ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν προσωπικό διότι δεν βγαίνουν οικονομικά για να πληρώσουν και τους υπαλλήλους», πρόσθεσε.

Ευχή όλων, φυσικά, είναι να βρεθούν λύσεις έτσι ώστε να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να σταθούν ξανά στα πόδια τους, να ανοίξουν ξανά τα καταστήματα και να επιστρέψει η αίγλη της Αβάντων, αλλά και συνολικά των εμπορικών δρόμων και αγορών της Εύβοιας, στις εικόνες ευημερίας του παρελθόντος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr