Χαλκίδα: Η Βάκα θέτει τον ΟΣΕ προ των ευθυνών του – Επιστολή για άμεσα μέτρα στον σιδηρόδρομο
Ειδησεις ευβοια

Χαλκίδα: Η Βάκα θέτει τον ΟΣΕ προ των ευθυνών του – Επιστολή για άμεσα μέτρα στον σιδηρόδρομο

Την επιτακτική ανάγκη για μέτρα στο σιδηροδρομικό δίκτυο επισημαίνει με επιστολή της η δήμαρχος Χαλκιδέων
Μόλις ένα μήνα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας και τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας που έρχονται στην επιφάνεια είναι πολλά και σοβαρά.
Σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Εύβοια πολύ σοβαρό είναι το ζήτημα των κλοπών κυρίως των καλωδίων με αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα στη λειτουργία των τρένων και τον διαδικασιών των σταθμών.
Πριν από λίγες μέρες, χαρακτηριστικό είναι ότι στο Βαθύ Αυλίδας παραλίγο να σημειωθεί νέα τραγωδία, όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο επιχείρησε να διασχίσει τις γραμμές του τρένου καθώς η μπάρα ήταν ανεβασμένη και εκείνη τη στιγμή πέρασε η αμαξοστοιχία.
Ο οδηγός ευτυχώς είχε τα άμεσα αντανακλαστικά προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα και να αποφύγει τα χειρότερα, ωστόσο καθώς η μπάρα δεν λειτουργεί, επειδή έχουν κλαπεί τα καλώδια, ο κίνδυνος καραδοκεί.
Με αφορμή το τρομακτικό αυτό περιστατικό, η δήμαρχος Χαλκιδέων, απέστειλε επιστολή στον ΟΣΕ, για την άμεση λήψη μέτρων στις σιδηροδρομικές διαβάσεις της Αυλίδας.
Στην επιστολή, η οποία εστάλη με την ένδειξη του κατεπείγοντος και συνόδεψε και με τηλεφωνική επικοινωνία με την διοίκηση του ΟΣΕ, η κα Βάκα επισημαίνει  τον υπαρκτό κίνδυνο της λειτουργίας των σιδηροδρομικών διαβάσεων της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδος και ζητάει τις άμεσες ενέργειες, για τη διασφάλιση της ασφάλειας πεζών και οχημάτων. Την επιστολή κοινοποίησε στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Παναγιώτη Τερεζάκη και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:
«Το μεσημέρι της Κυριακής 26 Μαρτίου 2023 έλαβε χώρα ένα σοβαρό συμβάν, με κίνδυνο τραγικής σύγκρουσης Ι.Χ. οχήματος με την αμαξοστοιχία που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Χαλκίδα-Αθήνα, και συγκεκριμένα, η προστατευτική μπάρα της διάβασης στο Βαθύ Αυλίδας του Δήμου Χαλκιδέων, η οποία βρίσκεται απέναντι από το Γυμνάσιο και Λύκειο, ήταν ανοιχτή. Την ίδια ώρα Ι.Χ. αυτοκίνητο επιχείρησε να περάσει τις σιδηροδρομικές γραμμές και ευτυχώς ο οδηγός διατήρησε την ψυχραιμία του, όταν είδε την αμαξοστοιχία να έρχεται προς τα πάνω του και πρόλαβε να κάνει όπισθεν.
Στη Δημοτική Ενότητα Αυλίδας του Δήμου Χαλκιδέων υπάρχουν συνολικά εφτά ανισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις. Οι πέντε είναι εντός οικισμού. Η μία μόνο εξ αυτών λειτουργεί με υπάλληλο, υπεύθυνο για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας της διάβασης. Οι λοιπές, λειτουργούν με ειδικό μηχανισμό .
Επειδή έχετε την αποκλειστική ευθύνη της σωστής λειτουργίας και φύλαξης των συγκεκριμένων διαβάσεων.
Επειδή το συμβάν της Κυριακής θα μπορούσε να εξελιχθεί τραγικά.
Επειδή είναι αδιανόητο να μη λειτουργούν σωστά οι διαβάσεις αυτές και να μην εξασφαλίζεται πλήρως η ασφάλεια των οχημάτων και των πεζών.
Σας καλούμε να αποκαταστήσετε άμεσα οποιαδήποτε δυσλειτουργία στο μηχανολογικό σύστημα και μέχρι την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών, να υπάρχει ανθρώπινη παρουσία και φύλαξη, από αρμόδιο προς τούτο, υπάλληλό σας.
Ζητούμε επίσης να μας ενημερώσετε άμεσα για τις ενέργειές σας.».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr