Χαλκίδα: «Μία ανάσα από τον δολοφόνο της 63χρονης»
Ειδησεις ευβοια

Χαλκίδα: «Μία ανάσα από τον δολοφόνο της 63χρονης»

Η σύνοψη των δεδομένων γύρω από το έγκλημα που συγκλόνισε την Εύβοια

Στο ευρύτερο περιβάλλον της 63χρονης που βρέθηκε άγρια δολοφονημένη στο σπίτι της στην Εύβοια, στρέφει τώρα τις έρευνές της η αστυνομία.

Τα κομμάτια του παζλ της άγριας δολοφονίας της 63χρονης γυναίκας στη Χαλκίδα προσπαθούν να ενώσουν οι αστυνομικοί προκειμένου να καταφέρουν να φθάσουν στα ίχνη του δράστη ή των δραστών που της πήραν με τόσο ειδεχθή τρόπο τη ζωή.

Δύο ημέρες μετά την αυλαία του οικογενειακού δράματος με την κηδεία της 63χρονης, οι έρευνες για τη δολοφονία της συνεχίζονται και μπαίνουν στην τελική ευθεία, με την αστυνομία να θεωρεί πως η άγνωστη αλήθεια θα αποκαλυφθεί με στοιχεία αδιάσειστα και τους στενούς συγγενείς του θύματος, να περιμένουν με αγωνία.

Η άτυχη γυναίκα δέχθηκε πέντε μαχαιριές στο αυχένα, αν και αρχικά ο ιατροδικαστής δεν είχε εντοπίσει τις μαχαιριές και θεώρησε ότι ο θάνατός προήλθε από πτώση.

Το θύμα αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και είχε βρεθεί στη βάση της σκάλας του σπιτιού της.

Οπως περιγράφεται στο σχετικό ρεπορτάζ του Star, στην κορυφή της σκάλας είχε βρεθεί το Π με το οποίο μετακινούταν.

Ο νεκροτόμος ήταν αυτός που εντόπισε τα τραύματα από το μαχαίρι και ειδοποίησε τον ιατροδικαστή. Έτσι η υπόθεση πήρε διαστάσεις θρίλερ. Τώρα, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες, αλλά και το περιβάλλον του θύματος εκτιμούν ότι ο δράστης ήταν γνωστός του. 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο σκύλος που είχε το θύμα, τη μέρα της δολοφονίας δε γάβγισε καθόλου, αν και συνήθιζε να γαβγίζει στους αγνώστους.

Επίσης ο δολοφόνος της 63χρονης ήξερε ακριβώς πού έπρεπε να ψάξει κι έτσι βρήκε τις 7.000 ευρώ που είχε κρυμμένες στην ντουλάπα της κόρης της.

Η πόρτα δεν ήταν παραβιασμένη, κάτι που δείχνει ότι είτε το θύμα άνοιξε την πόρτα στον δολοφόνο του, είτε ότι εκείνος γνώριζε πού έκρυβαν ένα δεύτερο κλειδί που είχαν μητέρα και κόρη, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και άνοιξε μόνος του.

Η γυναίκα που φρόντιζε την 63χρονη απουσίαζε από το σπίτι αρκετές μέρες. 

Η κόρη της 63χρονης ζήτησε από στενή φίλη της να πάει στο διαμέρισμα και ήταν εκείνη, που εντόπισε τη γυναίκα νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ η κόρη της βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και αναμένει τις εξελίξεις για να συλληφθεί ο δολοφόνος της μητέρας της.

Στο Mega, μίλησαν για ακόμα μια μέρα συγγενείς, φίλοι και γείτονες της 63χρονης που δολοφονήθηκε με 5 μαχαιριές στον αυχένα. Ο δράστης μπήκε στο διαμέρισμα που έμενε, την έριξε από την εσωτερική σκάλα στο ισόγειο και την αποτελείωσε με μαχαίρι, χωρίς να παραβιάσει κάποια πόρτα ή παράθυρο, χωρίς κανείς μέχρι σήμερα να έχει αναφέρει ύποπτες κινήσεις τη μέρα του εγκλήματος, την περασμένη Παρασκευή.

«Διαπίστωσα ένα σπίτι, που δεν είχε ίχνη παραβίασης, αλλά είχε δύο πόρτες ανοιχτές. Κάποιος τις άνοιξε, όχι το θύμα», είπε συγγενής της 63χρονης.

Το έγκλημα σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται αυτές οι 6 ώρες από τη 12:45 μέχρι τις 18:45. Από τη στιγμή που έφυγε η κόρη της 63χρονης από το σπίτι μέχρι την ώρα που φίλη της το απόγευμα, μπήκε στο διαμέρισμα και την εντόπισε νεκρή.

Οπως αναφέρει μάλιστα το ρεπορτάζ του Mega, στην είσοδο του σπιτιού, μέσα σε γλάστρα υπήρχε ένα αντικλείδι, που ίσως χρησιμοποίησε ο δράστης για να μπει.

Η κόρη της 63χρονης έχει δώσει εντολή στο δικηγόρο της, να την ενημερώνει διαρκώς και να υποστηρίξει την οποιαδήποτε κατηγορία διαμορφωθεί μέσα από την έρευνα.

«Δεν έχουμε βρει σημάδια παραβίασης στο σπίτι και τις πόρτες. Μέναμε οι δύο μας εκεί και κλειδιά, πέρα από εμένα, είχε μόνο μία γυναίκα που τη βοηθούσε, γιατί είχε κάποια προβλήματα υγείας. Έχει δώσει κατάθεση, αλλά ούτε αυτή δεν ξέρει κάτι. Και για τα χρήματα γνωρίζαμε μόνο η μητέρα μου κι εγώ. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, ούτε κάποια αντιπαράθεση υπήρχε», είπε η κόρη της στο μέσο.

Το έγκλημα δείχνει άσβεστο μίσος για την 63χρονη. Αν και ήταν μόνη, ανήμπορη από τα κινητικά της προβλήματα να αντισταθεί ο δράστης την πέταξε από την εσωτερική σκάλα και άρχισε να τη μαχαιρώνει μέχρι θανάτου.

«Ότι είναι λίγο περίεργο, είναι. Δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης. Μπήκαν μέσα στο σπίτι και πήγαν ακριβώς εκεί που είχε τα λεφτά. Αυτό είναι λίγο περίεργο, δεν είναι;», είπε ο ξάδερφος του θύματος.

Στενοί συγγενείς της 63χρονης χαρακτηρίζουν το έγκλημα περίεργο. Κανείς τους δεν ήξερε και δεν είχε αντιληφθεί τον κίνδυνο που διέτρεχε το θύμα.

Η κόρη της 63χρονης δηλώνει συντετριμμένη. Περιμένει, όπως λέει, να πέσει φως στο έγκλημα και να βρεθεί ο άνθρωπος που σκότωσε τη μητέρα της.

«Μία φίλη τη βρήκε νεκρή. Εγώ όταν την είδα κατάλαβα ότι δεν ήταν πέσιμο, γιατί είδα πως είχε πεταχτεί το αίμα».

Οι έρευνες στη Χαλκίδα συνεχίζονται και όπως φαίνεται βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή τους. Το πρωί της Πέμπτης οι Αρχές πραγματοποίησαν νέα έρευνα στο σημείο, ενώ προχώρησαν σε ερωτήσεις στους γείτονες αναφορικά με συγκεκριμένα πρόσωπα και ώρες.

Η ώρα των αποκαλύψεων πλησιάζει και κάποιοι κρατούν την αναπνοή τους.

Τι ισχυρίζεται η κόρη του θύματος για το έγκλημα στη Χαλκίδα

«Ήμουν στην αστυνομία, στα γραφεία και άκουσα ότι ο ιατροδικαστής σε πρώτη φάση δεν είδε κάτι και έμαθα χθες ότι όντως δεν την έψαξε. Εγώ εκείνη την ημέρα όταν ήρθα στο σπίτι την είχαν πάρει δεν είδα τίποτα», είπε η κόρη της 63χρονης στο Live News και συνέχισε:

«Ξέρω ότι τα κλειδιά ήταν στη γλάστρα, εκεί που τα είχα αφήσει, εκεί τα βρήκε η κοπέλα που την πρόσεχε και μπήκε στο σπίτι. Από την αρχή λέω ότι είναι ξένοι, που πήδηξαν από το μπαλκόνι. Η κοπέλα που την πρόσεχε είναι μία κοπέλα που μένει εδώ κοντά στο σπίτι μας και ερχόταν εδώ και την πρόσεχε όταν εγώ ήμουν στη δουλειά. Η μητέρα μου είχε δύναμη στα χέρια, με το πι ήταν το τελευταίο μήνα. Έκανε ασκήσεις για να μπορεί να στηρίζεται, να σηκώνεται όταν δεν ήμουν εκεί να της δίνω το χέρι. Ήταν περισσότερο ψυχολογικό».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr