Χαλκίδα: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί σήμερα και γιατί
Ειδησεις ευβοια

Χαλκίδα: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί σήμερα και γιατί

Χαλκίδα: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στην πρωτεύουσα της Εύβοιας.

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 ξεκινάει και σε ισχύ θα τεθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Αυτές θα επηρεάσουν και τη Χαλκίδα, καθώς θα υπάρχουν ρυθμίσεις τόσο στις εθνικές οδούς, όσο και στην πόλη.

Συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο 18 Μαΐου θα ισχύει από τις 15:30 έως και τις 17:30, θα ισχύσει στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ)  Ριτσώνας στο 75,525ο χλμ., πλήρης αποκλεισμός των κλάδων εξόδου και εισόδου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Οι οδηγοί θα μπορούν να εξυπηρετηθούν είτε από τον προηγούμενο είτε από τον επόμενο Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) της Ριτσώνας. Συγκεκριμένα από τον Ημικόμβο (Η/Κ) Σχηματαρίου (67ο χλμ.) και τον Α/Κ Θήβας (89ο χλμ.). Κατά τη διάρκεια των άνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων Θήβας, δεν θα είναι σε λειτουργία.

Η Χαλκίδα είναι ο τερματικός σταθμός της 4ης συναρπαστικής διαδρομής (ΕΤΑΠ), της μεγαλύτερης σε απόσταση (196,88 χλμ), το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, όπου 20 ομάδες, από όλο τον κόσμο, με 120 επαγγελματίες αθλητές, ξεκινούν από την Σπερχειάδα και καταλήγουν στη Χαλκίδα.

Για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή του τερματισμού του 4ου ΕΤΑΠ και την ασφάλεια των αθλητών, πολιτών και επισκεπτών θα ισχύσουν οι εξής έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

 • Από την Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 00:30 το βράδυ έως και το Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 19:30, απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων εκατέρωθεν της Λεωφόρου Κ. Καραμανλή, από το ύψος της οδού Διοβουνιώτη έως τη διασταύρωση με την Λεωφόρο Μακαρίου
 • Tο Σάββατο 18 Μαΐου:
 1. Από ώρα 15:00 έως και περίπου ώρα 19:00, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων επί της Λεωφόρου Κ. Καραμανλή.
 2. Από ώρα 15:00 έως και περίπου ώρα 18:00, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων επί της οδού Θηβών.
 3. Από ώρα 15:00 έως και περίπου ώρα 17:45, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων επί της ΕΟ Θηβών-Χαλκίδας, από το ύψος της οδού Νικοδήμου έως τη διασταύρωση της Ριτσώνας.
 4. Από ώρα 15:00 έως και περίπου ώρα 18:00, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων από την διασταύρωση της Ε.Ο. Θήβας – Χαλκίδας με Αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Λαμίας, μέχρι την διασταύρωση στην περιοχή της Γλύφας [Αλλατίνη].
 5. Από ώρα 16:00 έως και περίπου ώρα 18:00, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων στην παλαιά Γέφυρα.
 6. Από ώρα 16:00 έως και περίπου ώρα 18:00, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων επί της Λεωφόρου Μακαρίου, από την οδό Αριστοτέλους.
 7. Από ώρα 16:00 έως και ώρα περίπου 18:00, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων επί της οδού Λουκιανού Καρώνη.
 • Η όδευση από την Ευβοϊκή Ακτή προς την Βοιωτική Ακτή, από ώρα 16:00 έως και περίπου ώρα 18:00, θα διεξάγεται μέσω της υψηλής Γέφυρας.
 • Η όδευση από την Βοιωτική Ακτή προς Αθήνα και Χαλκίδα θα διεξάγεται μέσω των οδών Αριστοτέλους-Αθανασίου Διάκου- Αμπελακίων-Απόλλωνος- Αναγνωστοπούλου [Κλειστό Κανήθου]-  Φιλικής Εταιρείας-Οδυσσέως Ανδρούτσου- Κώτσου [Αγ. Παρασκευή Δροσιάς]- στον κυκλικό κόμβο έξοδος προς Αθήνα [2η έξοδος

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr