Χαλκίδα: Σοκάρει η μητέρα του 15χρονου – Το σκληρό bullying, τα βίντεο ξυλοδαρμού
Νέες σκοτεινές αποκαλύψεις για τον 15χρονο Λεωνίδα που έχασε τη ζωή του στην Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας.
Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τις συνθήκες θανάτου του 15χρονου Λεωνίδα στη Χαλκίδα, με έμφαση τόσο στο ψηφιακό περιβάλλον του παιδιού όσο και στις κοινωνικές πιέσεις που φέρεται να δεχόταν.
Σοβαρά ενδεχόμενα που σχετίζονται με πρακτικές… μαύρης μαγείας εξετάζουν οι αστυνομικές Αρχές στη Χαλκίδα, στο πλαίσιο της διερεύνησης της αυτοκτονίας του 15χρονου Λεωνίδα, ο οποίος έπεσε από την Υψηλή Γέφυρα της πόλης.
Οι γονείς του περιγράφουν ότι ο ανήλικος περνούσε πολλές ώρες στο διαδίκτυο. Ο πατέρας του ανέφερε πως λίγο πριν από τον θάνατο του παιδιού είχε παρατηρήσει ύποπτες διαδικτυακές συνομιλίες, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιορίσει το περιεχόμενό τους.
Ο 15χρονος έκρυβε την οθόνη του υπολογιστή
Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στη μαρτυρία του πατέρα του 15χρονου μαθητή, ο οποίος φέρεται να κατέθεσε πως λίγες ώρες πριν από την τραγική πράξη του παιδιού του, εκείνο είχε εμπλακεί σε μια ύποπτη διαδικτυακή συνομιλία στα αγγλικά. Όπως ανέφερε, κάθε φορά που πλησίαζε τον γιο του, ο έφηβος έκλεινε ή έκρυβε την οθόνη του υπολογιστή, υποστηρίζοντας ότι απλώς έπαιζε διαδικτυακά παιχνίδια με συνομηλίκους από το εξωτερικό.
Σχολικός εκφοβισμός και σωματική βία
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δίνεται στις καταγγελίες της μητέρας, η οποία αναφέρει ότι ο γιος της έπεφτε θύμα συστηματικού σχολικού εκφοβισμού, με απειλές και σωματική βία από συνομηλίκους. Σύμφωνα με την ίδια, έχουν εντοπιστεί οπτικοακουστικά στοιχεία που καταγράφουν περιστατικά κακοποίησης, τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί στις Αρχές.
Η μητέρα του Λεωνίδα δήλωσε πως «του κατέστρεψαν τη ζωή», αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι το παιδί της δεχόταν συστηματικό και ιδιαίτερα σκληρό bullying. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, συμμαθητές του τον στοχοποιούσαν για την εμφάνισή του, τον εξευτέλιζαν λεκτικά και δεν δίσταζαν να τον απειλούν ή ακόμη και να τον χτυπούν, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τον ανήλικο.
Πώς εντοπίστηκε ο 15χρονος
Σοκαριστικά βίντεο με θύμα τον 15χρονο και… μαύρη μαγεία
Εντύπωση προκαλεί ότι οι γονείς του πρόωρα χαμένου μαθητή γυμνασίου άρχισαν να τον αναζητούν μία ημέρα αργότερα, όταν πληροφορήθηκαν τελικά ότι είναι νεκρός. Ψάχνοντας για απαντήσεις στο τάμπλετ του παιδιού τους, ήρθαν αντιμέτωποι με ακόμα μία σοκαριστική αποκάλυψη, καθώς ανακάλυψαν απειλητικά μηνύματα, καθώς και βίντεο, στα οποία φέρεται ότι καταγράφονται περιστατικά ακραίου bullying σε βάρος του.
Σε ένα εξ αυτών, σύμφωνα με την espresso, διακρίνεται ο 15χρονος να προσπαθεί να αμυνθεί απέναντι στους νταήδες, που τον έχουν ακινητοποιήσει. Στα επόμενα πλάνα διακρίνονται δύο ανήλικοι να του κάνουν κεφαλοκλείδωμα, να τον ρίχνουν στο έδαφος και να τον κλοτσούν!
Ακόμη μεγαλύτερο μυστήριο προσδίδει ο ισχυρισμός της μητέρας του 15χρονου Λεωνίδα ότι ο γιος της, ο οποίος περνούσε πολλές ώρες παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, το τελευταίο διάστημα έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα μαύρης μαγείας.
Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ
Οι έρευνες επικεντρώνονται στο υλικό από το τάμπλετ και τις ηλεκτρονικές συσκευές του 15χρονου, προκειμένου να διερευνηθεί αν υπήρξε επιρροή από διαδικτυακό περιεχόμενο ή από τρίτα πρόσωπα που ενδέχεται να συνέβαλαν στην ψυχολογική του επιβάρυνση.
Η τραγωδία έχει προκαλέσει έντονη συγκίνηση στην τοπική κοινωνία, ενώ επαναφέρει στο προσκήνιο την ανάγκη για αυστηρή προστασία των ανηλίκων από τον σχολικό εκφοβισμό και τους κινδύνους του διαδικτύου.
Οι Αρχές επισημαίνουν ότι κάθε στοιχείο αξιολογείται με προσοχή, προκειμένου να δοθούν σαφείς απαντήσεις για τις συνθήκες που οδήγησαν στην απώλεια του νεαρού Λεωνίδα.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr