Χαλκίδα: Σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες στα ναυπηγεία
Ειδησεις ευβοια

Χαλκίδα: Σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες στα ναυπηγεία

Η Ταξική Κίνηση Ναυπηγοτεχνιτών και Μεταλλεργατών Εύβοιας προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες.
Η Ταξική Κίνηση Ναυπηγοτεχνιτών και Μεταλλεργατών Εύβοιας, με ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει σοβαρές καταγγελίες για το καθεστώς εργασίας στα Ναυπηγεία Χαλκίδας, για «συνθήκες γαλέρας» και «σκλαβοπάζαρο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

« Το τελευταίο διάστημα έχει ξεσπάσει ένας χαρτοπόλεμος γύρω από την κατάσταση στη Ναυπηγοεπισκευή αποπροσανατολίζοντας από τα πραγματικά προβλήματα των εργατών και τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Μην έχουμε αυταπάτες. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.

Πρώην, νυν και αεί εργοδοτικά σωματεία, συνδικαλιστικές αστικοποιημένες γραφειοκρατίες, συμμετέχουν στη διαπάλη επιχειρηματικών συμφερόντων και στο φαγοπότι των κερδοσκόπων.

Κι όλο αυτό το ξεκαθάρισμα λογαριασμών χωρίς κουβέντα για τις αντεργατικές μεθόδους της παρασιστικής εργοδοσίας και εργολαβίας που λυμαίνονται το μόχθο μας.

Στα Ναυπηγεία Χαλκίδας η εργολαβοποίηση απλώνεται ανεξέλεγκτα σε προσωπικό, εργασίες και παραγωγικά τμήματα, δικαιώματα και κατακτήσεις σαρώνονται.

Ο βασικός εργολάβος Νίκος Σαββίδης δημιουργεί συνθήκες “γαλέρας”, μια ειδική οικονομική ζώνη ώστε να απολαμβάνει πλήρη ασυλία για να “τσακίζει” εργαζόμενους.

Δουλειά χωρίς σταματημό, χωρίς να γνωρίζεις το ωράριο, πότε κι αν θα πάρεις ρεπό. Αν ζητήσεις τιμωρείσαι. Εργάτες χωρίς συγκροτημένα συλλογικά δικαιώματα, χωρίς ΣΣΕ. Υγιεινή και ασφάλεια θυσία στην εντατικοποίηση. Απολύσεις και εκδικητικές βλαπτικές μεταβολές.

“Σκλαβοπάζαρο”, μεροκάματο του τρόμου, υπερωρίες ήλιο με ήλιο. Εργατικά ατυχήματα φυγαδεύονται ή κουκουλώνονται με την ατομική ευθύνη. Έμπειροι τεχνίτες φεύγουν μακριά. Ρύπανση σε θάλασσα και στεριά.

Η υποταγμένη και συμβιβασμένη ηγεσία του σωματείου παρουσιάζει τον εργασιακό μεσαίωνα ως “αναγέννηση”. Όποιος βγει απέναντι καρατομείται και παρουσιάζεται ως εγκάθετος.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Οι εργάτες πρέπει να συσπειρωθούμε, να συγκρουστούμε με το εκμεταλλευτικό σύστημα, να σώσουμε τη δουλειά και τη ζωή μας. Ρήξη με την εργοδοσία, τους εργολάβους και τους μηχανισμούς τους.

Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας και Σωματεία Μετάλλου να έρθουν στα Ναυπηγεία, να διαπιστώσουν τα προβλήματα και να στηρίξουν τους εργάτες.

Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας να κάνει ελέγχους. Ο αγώνας μας ξεκινά!».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr