Χαλκίδα: Βαριά πρόστιμα σε μηχανάκια που προκαλούν θόρυβο από τις εξατμίσεις
Ειδησεις ευβοια

Χαλκίδα: Βαριά πρόστιμα σε μηχανάκια που προκαλούν θόρυβο από τις εξατμίσεις

Σε μία προσπάθεια ελέγχου της κατάστασης και περιορισμού του θορύβου στις εξατμίσεις στους δρόμους της Χαλκίδας, η αστυνομία πλέον προχωρά σε βαριά πρόστιμα

Δεν έχει προηγούμενο η κατάσταση με τα μηχανάκια στους δρόμους της Χαλκίδας και τον έντονο θόρυβο από τις εξατμίσεις.

Όλες τις ώρες της ημέρας περνάνε μηχανάκια με ταχύτητα κάνοντας μεγάλο θόρυβο από τις εξατμίσεις και αναστατώνοντας ολόκληρη την περιοχή.

Σε μία προσπάθεια ελέγχου της κατάστασης και περιορισμού του θορύβου στις εξατμίσεις η αστυνομία πλέον προχωρά σε βαριά πρόστιμα.

Στο πλαίσιο αυτό ένας 23χρονος οδηγός μηχανής μεγάλου κυβισμού, ο οποίος βρέθηκε σε έλεγχο της αστυνομίας χωρίς δίπλωμα, χωρίς πινακίδα και με πειραγμένες εξατμίσεις.

Το περιστατικό σημειώθηκε απέναντι από τα δικαστήρια, με τον νεαρό να καλείται να πληρώσει πρόστιμο 250 ευρώ για την ανασφάλιστη μηχανή και 255 ευρώ για τις λοιπές παραβάσεις (πινακίδα, κράνος, εξάτμιση, δίπλωμα)

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, απαγορεύεται η κυκλοφορία οχήματος που προκαλεί θόρυβο είτε από την εξάτμιση είτε από χρήση πηγής ήχου.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 15 του αναθεωρημένου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας απαγορεύει την κυκλοφορία κάθε οχήματος που εκπέμπει ουσίες ή προϊόντα βλαπτικά για την υγεία του ανθρώπου καθώς και θόρυβο πέραν των επιτρεπόμενων ορίων.

Τα όρια που σχετίζονται με τους εκλυόμενους ρύπους, καθώς και με τα επίπεδα θορύβου κλιμακώνονται ανάλογα με την κατασκευαστική ηλικία του οχήματος, ενώ στην περίπτωση που ένα όχημα δεν πληρεί τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ και αφαιρούνται τα στοιχεία κυκλοφορίας.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr