Χιόνια και παγετός σε όλη την Εύβοια: Τι θα γίνει στο κέντρο της Χαλκίδας
Ειδησεις ευβοια

Χιόνια και παγετός σε όλη την Εύβοια: Τι θα γίνει στο κέντρο της Χαλκίδας

Πόσο θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία που έρχεται η πόλη της Χαλκίδας
Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει την Εύβοια είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει ακόμα και την πόλη της Χαλκίδας, ενώ μπορεί να χιονίσει ακόμα και μέσα στο κέντρο.
Η «Μπάρμπαρα» όπως αναφέρουν τα προγνωστικά μοντέλα δίνει χιόνια ακόμα και στην παραλία..!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κλέαρχου Μαρουσάκη οι πυκνές χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν ακόμα και το κέντρο της Χαλκίδας που φαίνεται να βρίσκεται και αυτό στο στόχαστρο του κύματος κακοκαιρίας.

Ο μετεωρολόγος αναφέρει ότι το κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει έως και την Τρίτη, ενώ νέα κακοκαιρία θα έρθει από την επόμενη Πέμπτη.

Ο χιονιάς θα ξεκινήσει από τα βόρεια και από την Κυριακή κυρίως και μετά θα επηρεάσει και το νησί της Εύβοιας.Καλό είναι δε, οι οδηγοί να ελέγξουν οτι έχουν τις απαραίτητες αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς σε πολλές κεντρικές περιοχές του νησιού θα χρειαστούν για να μην αποκλειστούν οχήματα και δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα.

 

Η Κυριακή όπως φαίνεται είναι και η πιο κρίσιμη ημέρα, όπου αναμένεται το σημαντικότερο κύμα επιδείνωσης του καιρού.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη την Κυριακή από τη Μαγνησία και έπειτα αναμένονται χιονοπτώσεις. Θα επηρεαστούν οι Σποράδες, η Νοτιοανατολική Θεσσαλία, η Αττικοβοιωτία, η Εύβοια, η βορειοανατολική Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Τι θα γίνει στο κέντρο της Χαλκίδας

 

Ο χιονιάς θα επισκεφθεί και την πόλη της Χαλκίδας και μάλιστα τα προγνωστικά μοντέλα δίνουν χιόνια ακόμα και δίπλα στις βάρκες, γιαυτό χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή από τους κατοίκους της πρωτεύουσας του νησιού.

Μάλιστα, ίσως χρειαστούν ακόμα και αλυσίδες και στο κέντρο της πόλης.

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται το Aegean Effect με χιόνια και παγετό

 

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το Σάββατο, με φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου με χιονοπτώσεις και τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία στους 13 βαθμούς στα κεντρικά, στους 8 με 12 στα βόρεια και στους 15 στα νότια.

 

Την Κυριακή, η κακοκαιρία θα επηρεάσει Σποράδες, Λήμνο, Εύβοια, Βοιωτία, και Αττική με χιονοπτώσεις και μάλιστα χρειάζεται προσοχή.

Μέχρι το βράδυ τα χιόνια θα φτάσουν στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Οι βοριάδες θα φτάσουν τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία στα κεντρικά στους 9 στα κεντρικά, στους 2 με 7 στα βόρεια και στους 12 βαθμούς στα νότια.

Τη Δευτέρα φαινόμενα θα έχουμε στις ίδιες περιοχές καθώς θα παραμείνουν τα χιονοσύννεφα. Η θερμοκρασία στους 6 βαθμούς στα κεντρικά, στους 0 έως 4 στα βόρεια και στους 8 στα νότια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr